Diari La Veu del País Valencià
Podem es felicita per la resolució del Congrés espanyol per al desmantellament del Castor
RedactaVeu / València

El grup parlamentari Podem en les Corts Valencianes valora “positivament” l’aprovació de la Proposició No de Llei sobre les indemnitzacions derivades de l’extinció de la concessió d’explotació del magatzem subterrani de gas natural “Castor”.

Així, segons el diputat per Castelló César Jiménez, aquesta iniciativa “és l’exemple clar d’una acció coordinada entre els grups parlamentaris de Podem en les Corts i el Congrés”.

Jiménez ha explicat que el seu grup considerava “injust” que “el fracàs d’una iniciativa privada haguera de ser assumit per la ciutadania”, per la qual cosa fa cinc mesos va dur a terme la iniciativa política al parlament valencià “que hui ha arribat finalment a bon lloc”.

La resolució aprovada hui al Congrés espanyol, és, segons Podem, el resultat final d’una iniciativa que va començar amb la Proposició No de Llei aprovada de manera unànime en les Corts Valencianes el passat 19 de novembre de 2015 a instàncies del Grup Parlamentari Podem, on se sol·licitava el lliurament dels informes sol·licitats pel Jutjat d’Instrucció nº1 de Vinaròs per determinar responsabilitats jurídiques pel disseny del projecte Castor sense tenir en compte els possibles impactes ambientals i les conseqüències per a la població.

Per al diputat Jiménez, “per fi la població de la comarca del Baix Maestrat podrà dormir tranquil·la sabent que la plataforma Castor no podrà tornar a posar en risc la seua integritat, ja que no podrà tornar a operar”.

La resolució ha estat presentada en la Comissió d’Indústria, Energia i Turisme pel Grup Parlamentari Podem-En Comú Podem-En Marea, on ha estat aprovada amb el vot de tots els grups excepte del PP, que s’ha oposat.

Calendari per al desmantellament

L’esmentada proposta recull l’establiment d’un calendari per al desmantellament de les instal·lacions marines i terrestres del magatzem de gas natural Castor “a través d’una solució responsable, transparent i no onerosa per a les arques públiques”, segons fonts del grup liderat per Pablo Iglesias. Així mateix, insta a impulsar les actuacions necessàries que permeten recuperar la quantitat retribuïda a l’empresa ESCAL UGS, S.L., en concepte d’extinció de la concessió, en entendre que aquella va incórrer en negligència imputable i a establir les responsabilitats ambientals, administratives i econòmiques de l’empresa ESCAL UGS, S.L., pels més de 1.000 moviments sísmics conseqüència de la posada en servei del magatzem.

Comparteix

Icona de pantalla completa