Diari La Veu del País Valencià
Ja està ací ‘Empar, fallera major infantil’
L. Part / València

A casa de la xiqueta protagonista d’aquesta obra de teatre infantil, Empar, no van molt bé les coses i son pare i sa mare no veuen gens clar que siga fallera major. Empar pensa una solució i demana ajuda a amics i veïns per a aconseguir el seu somni.

Aquest és l’argument d’”Empar fallera major infantil”, una obra de Fani Grande que acaba de veure la llum de la mà de Bromera per a fer gaudir als més menuts de la casa.

L’il·lustrador és Ramon Pla i la introducció i les propostes escèniques són de Víctor Latorre, Francesc J. López, Mario Máñez i Pilar Martínez. Amb un preu de 8,95 €, “Empar fallera major infantil” posarà en solfa el panorama faller…

El decorat es compon d’un conjunt de fons pintats, de tela o paper, que van passant-se com si foren els fulls d’un calendari gegant. Els follets, vestits amb l’antic vestit de faena valencià, canviaran el fons en cada escena entre rialles divertides. Els follets ballen, canten, juguen, fan filades mores i apareixen també quan Empar dorm i quan “parla” amb el iaio Vicent.

Fragment

Empar vol ser fallera major infantil de la seua falla, però els pares no volen perquè no tenen diners per a totes les despeses que comporta el càrrec, tal com la tradició mana. Una tradició que Empar vol tombar amb a un pla que ha elaborat i que durà endavant gràcies a la seua capacitat de persuasió i a l’ajuda del veïnat, amigues i altres còmplices que es troba pel camí.

Continuar llegint el fragment

Comparteix

Icona de pantalla completa