Medi Ambient licitarà les obres del marge esquerre del posttransvasament Xúquer-Vinalopó

Aquest anunci ha tingut lloc a una reunió amb la Comunitat de Regants del Baix Vinalopó i el director general de l'Aigua, Manuel Aldeguer
17 febrer 2016 01:00h
RedactaVeu / País Valencià

En una reunió amb la Comunitat de Regants del Baix Vinalopó i acompanyat pel director general de l'Aigua, Manuel Aldeguer, Julià Àlvaro, secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, ha informat que el projecte per a posar en marxa les obres del posttransvasament en el marge esquerre està aprovat i que en breu es complirà el tràmit administratiu de traure'l a exposició pública per a poder fer al·legacions.

Una vegada tancat el termini d'al·legacions i estudiades les mateixes, se sol·licitaran les corresponents autoritzacions de caràcter ambiental i s'espera que isca a licitació i puguen iniciar-se les obres a partir del mes de juny. Julià Àlvaro ha expressat als regants la voluntat de la conselleria d'iniciar les obres a la major brevetat que els permeta la legislació degut a la situació d'extrema escassetat hídrica que pateix la zona.
 
Julià Àlvaro i Manuel Aldeguer
Julià Àlvaro i Manuel Aldeguer. Foto: Generalitat Valenciana.

Comunitat General d'Usuaris de l'Alt Vinalopó

Així mateix, el secretari autonòmic també s'ha reunit amb la Comunitat General d'Usuaris de l'Alt Vinalopó, dels quals ha atés la preocupació per l'estat dels aqüífers, que donen servei de reg a 17.000 hectàrees de cultius, i l'elevat cost econòmic que suposa l'extracció de l'aigua per bombament.

Respecte d'això, Julià Àlvaro ha indicat als regants que la conselleria prepararà un pla integral per a la implantació de l'energia fotovoltaica per al funcionament dels motors de les bombes dels pous de reg, a fi de minoritzar l'impacte del cost energètic en la renda dels agricultors.

Junta Central d'Usuaris del Vinalopó

A més, Aldeguer i Àlvaro, ambdós representants de la conselleria, també s'han reunit amb la Junta Central d'Usuaris del Vinalopó, amb els quals han analitzat el funcionament de la gestió del posttransvasament.

El secretari autonòmic ha recordat, així mateix, que divendres que ve està prevista a Alacant la constitució d'una mesa interdepartamental del Consell, presidida pel president, Ximo Puig, per a abordar d'una manera transversal i integral els problemes que pateix actualment el nostre territori a causa de la sequera.

Logo La Veu
next