Diari La Veu del País Valencià
Montiel: ‘Seria gravíssim que Barberá instrumentalitzara el Senat per eludir la justícia’

RedactaVeu / València.

El secretari general i Síndic del grup parlamentari Podem, Antonio Montiel, ha reclamat hui al Partit Popular que exigisca a l’exalcaldessa de València i actual senadora, Rita Barberá, que renuncie al seu escó, després que el jutge haja imputat tot el grup municipal de l’Ajuntament de València per presumpte blanqueig de capitals.

“Fins que el PP no li reclame a Barberá la renúncia a l’acta no seran creïbles les manifestacions dels seus dirigents respecte a la regeneració”, ha assenyalat Montiel. Així mateix, el dirigent de Podem ha insistit en la necessitat de, en cas que es demostren les acusacions, “els diners robats als valencians i valencianes ha de ser retornat a les arques públiques”.

Montiel també s’ha preguntat si els populars poden seguir mantenint que els casos de corrupció que llastren al PP són “particulars” i, en aquest sentit, ha indicat que més aviat sembla que “els casos particulars són els dels dirigents que no estan tocats per la corrupció”.

Antonio Montiel.

Montiel s’ha referit a les informacions que apunten al fet que Rita Barberá, exalcaldessa de València, senadora, i afiliada número tres del Partit Popular també hauria rebut diners de la caixa B de València i estaria al corrent dels mètodes de blanqueig dels seus regidors, sobre la base de la recerca de la UCO que va originar l’operació.

“Hauria de dimitir com a senadora”

En la seua opinió, les acusacions són suficientment greus perquè l’exalcaldessa dimitisca del seu actual càrrec públic com a senadora a proposta del PPCV i es pose a disposició de la justícia. “Seria gravíssim que el Senat fora instrumentalitzat per protegir-se de l’actuació de la justícia”, ha afirmat Antonio Montiel.

Així mateix, ha assenyalat que “l’espoli de diners públics, practicat per aquesta presumpta associació mafiosa, té conseqüències directes en la vida de la gent: mentre alguns s’enriqueixen, centenars d’escolars a València han d’estudiar en barracons”. Montiel ha insistit que “aquest país es mereix un canvi i unes institucions netes de corrupció”.

Comparteix

Icona de pantalla completa