Diari La Veu del País Valencià
L’AN condemna ‘La Roja’ a pagar 6.000 euros per insultar el Rei i dir-li ‘fill de puta’
EP / Madrid

El magistrat ha emès aquest dilluns ‘in voce’ la decisió que condemna la portaveu adjunta de la formació per proferir “expressions injurioses, innecessàries, feridores i insultants” i perquè “no és necessari arribar a la desmesura” per a mostrar el respecte als animals i les crítiques per la cacera a Botswana de l’anterior cap de l’Estat. Al seu parer, és “absolutament inadmissible” aquest tipus de comentaris per part d’un càrrec públic.

Durant el judici, Moreno ha declarat ser una “amant dels animals” i ha assegurat que el qualificatiu de “fill de puta” que va dirigir en el seu blog al Rei Juan Carlos l’hauria abocat contra “un familiar o qualsevol persona que dispara a boca de canó a un elefant”. “El meu comentari no és contra la Família Reial, és contra un caçador”, ha dit.

El fiscal Carlos Bautista ha elevat a definitiva la seua petició de deu mesos de presó i inhabilitació especial per al sufragi passiu durant el temps de la condemna en considerar que l’edil de Joventut i Protecció Animal d’Alacant “va desbordar els límits de la llibertat d’expressió fins a arribar a la difamació”.

Moreno ha explicat que va escriure els comentaris en 2012 després d’aparèixer en premsa la fotografia de d’en Juan Carlos practicant la caça major a Botswana i que el seu comentari va estar “invisibilizat” en el seu blog, que amb prou faenes tenia tres o quatre visites diàries, entre “un corrent de crítiques” abocat contra l’anterior monarca.

“L’elefant és un ésser social, que es reconeix en l’espill i és conscient de si mateix, que algú amb diners puga anar amb una arma i disparar-li a boca de canó em sembla una injustícia. Veig la foto de dues persones i ni tan sols pense que és el Rei”, ha assenyalat Moreno, per a recordar que ha demanat en nombroses ocasions disculpes per aquests fets.

Comparteix

Icona de pantalla completa