Diari La Veu del País Valencià
ACPV veu ‘insuficient’ dependre del govern espanyol per recuperar TV3 al PV
RedactaVeu / València

Segons un comunicat fet públic aquest dimarts per Acció Cultural del País Valencià (ACVP), el Consell reclamarà al govern espanyol la dotació d’un nou múltiplex per fer possible l’emissió de TV3 i IB3 al País Valencià. No obstant això, des d’ACPV consideren que la recuperació de TV3 “no pot estar subordinada a allò que decidisca el Ministeri d’Indústria”, que és qui en té les competències, i lamenten que Puig “ofereix la mateixa solució que el govern d’Alberto Fabra”.

Així, ACPV recull aquest dimarts al seu web –coincidint amb la reunió hui de representants d’Acció Cultural amb el síndic Fran Ferri per tal d’avaluar les possibilitats per oferir l’emissió dels mitjans públics dels territoris veïns i impulsar una àmplia oferta audiovisual en valencià-, una informació publicada ahir dilluns en El Temps en la qual s’indica: ’Insuficient’. Així cataloguen des d’ACPV el compromís del Consell de Ximo Puig per reclamar un nou múltiplex a través del qual emetre els canals de televisió de les comunitats autònomes veïnes. Des de l’entitat, que durant 25 anys va fer possible l’emissió de TV3 al País Valencià a través dels seus repetidors, consideren que la solució oferida per Puig “és la mateixa que en el seu dia va proposar Alberto Fabra, sense que això donara cap fruit”.

En la mateixa informació s’arreplega que des d’ACPV recorden que l’anterior president va signar un acord de reciprocitat amb el govern català que estava condicionat a la concessió d’un múltiplex per part del Ministeri d’Indústria, “però aquest mai no va respondre a la petició valenciana. “La recuperació del senyal de TV3 no pot quedar supeditada al fet que Madrid ens atorgue un nou múltiplex, perquè això suposaria caure en el mateix parany”, lamenten des d’ACPV.

I continua: “Aquest cap de setmana, els membres del Consell es van reunir a Morella amb l’objectiu de dibuixar les línies estratègiques per al pròxim semestre. Entre les Propostes d’Activitat Normativa de la Generalitat acordades hi ha una que contempla reclamar al Govern espanyol la dotació d’un nou múltiplex (un múltiplex seria com l’autopista per on circula el senyal de la TDT. Per cada múltiplex poden circular entre tres i sis senyals depenent de la tecnologia utilitzada). La intenció del Consell és destinar aquest múltiplex a l’emissió dels dos canals privats d’àmbit autonòmic ara existents i a aquelles televisions amb les quals s’arribe a un acord de reciprocitat. El múltiplex que a hores d’ara existeix (i que està ocupat pels tres canals de l’extinta RTVV i per les dos televisions privades) quedaria per a ús exclusiu de la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, segons expliquen fonts de la Generalitat. L’objectiu, en aquest sentit, és equiparar-se amb el Principat, on el govern disposa de dos múltiplex. De moment, l’executiu de Puig ha verbalitzat la seua intenció d’arribar a acords de reciprocitat amb Catalunya, Balears i Aragó”.

Foto: PRATsiCAMPS.

Des de l’inici de la legislatura, Ximo Puig s’ha mostrat procliu a recuperar el senyal de TV3 que el PP va apagar l’any 2011. Tanmateix, Puig supedita la reciprocitat al fet que abans el nou Canal 9 estiga en marxa. És a dir, no hi haurà TV3 al País Valencià fins que no hi haja Canal 9. I quan tornarà Canal 9? Això és a hores d’ara una incògnita.

Seguir llegint en El Temps o en el web d’ACPV.

Comparteix

Icona de pantalla completa