Diari La Veu del País Valencià
Intel·ligència artificial per a Wikipedia

ACPG / ECA / Tecnonews.

La quantitat d’informació a Internet és, al mateix temps, la seva virtut i el seu inconvenient. El fet que a avui dia tothom pugui publicar el que vulgui i a més pugui fer-ho en mitjans com Wikipedia, fa augmentar de forma exponencial la quantitat de material fals a la xarxa.

És per aquest motiu que en declaracions a Wired, Aaron Halfaker, ha assegurat que Wikipedia està treballant en el desenvolupament d’un sistema (ORES) que sigui capaç de detectar les edicions falses en els articles.

La fórmula que donarà feina aquest sistema serà senzilla (si és que quan parlem d’IA podem considerar aquesta paraula). Segons Halfaker la màquina pretén detectar patrons comuns en els actes vandàlics com l’espaiament incorrecte o les faltes d’ortografia.

Alguns ja han vist els punts negatius de la introducció d’aquest sistema com ara desbancar els humans que a avui dia treballen per a l’enciclopèdia en línia. Malgrat això, segons Dario Taraborelli, cap d’investigació de Wikipedia, la utilització de sistemes intel·ligents serà un alleujament per als que treballen detectant entrades falses, ja que podran centrar els seus treballs en millorar el contingut de la plataforma virtual.

Més informació en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa