Diari La Veu del País Valencià
Morera: La reforma de l’estatut és poc creïble
RedactaVeu / País Valencià

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la proposta de reforma de l’estatut que ha fet el conseller de governació, Serafín Castellano, “és poc creïble perquè encara està pendent que vaja al Congrés la darrera reforma, aprovada en solitari per PP i PSOE i que no han estat capaços de tramitar a la cambra baixa”.

Per al síndic de Compromís, “el que és evident és que si volen reformar un text que ha estat reformat dos vegades, és perquè la reforma feta no és vàlida, perquè no ha servit als ciutadans i ciutadanes que habiten al País Valencià. Eixa reforma es va fer com una acció de propaganda política de Francisco Camps, que volia passar a la història com un reformista, però que no va estar capaç de plantejar i solucionar el problema del finançament autonòmic”.

Morera dubta que la reforma que proposa ara el PP, “es vulga fer amb el consens de tots els partits, perquè les anteriors reformes no han estat així i s’han fet amb pactes secrets, donant prioritat a interessos particulars o de partit i no als interessos generals del poble valencià”.

Per al portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista, “ara, més que parlar de reformes estatutàries cal parlar d’un finançament autonòmic just, que és allò que mai hem tingut perquè mai han tingut interés que siga així per part dels diferents governs centrals del PP i PSOE. Ara, el que cal és un govern valencià fort que reclame els 11.000 milions que l’estat deu al País Valencià i avançar cap a fórmules més acords amb el que som i amb els temps actuals. Per això, cal anar cap a un Concert Econòmic Responsable”.

Comparteix

Icona de pantalla completa