Diari La Veu del País Valencià
Ignacio Blanco presenta aquest divendres a Xàtiva el seu ‘Botiflers’
RedactaVeu / Xàtiva

Xàtiva acull aquest divendres, dia 16 d’octubre, la presentació del llibre Botiflers! de l’exportaveu parlamentari i diputat d’EUPV, Ignacio Blanco. L’acte comptarà amb la seua presència i serà presentat pel primer tinent d’Alcalde per Esquerra Unida a Xàtiva, Miquel Lorente.

Ignacio Blanco ha estat diputat a les Corts durant l’última legislatura, temps durant el qual va centrar el seu treball polític en la constant denúncia de la corrupció i balafiament dels diners públics. Fonamentalment va encapçalar l’enfrontament polític davant les clàusules de confidencialitat dels “grans esdeveniments” i les obres faraòniques “que durant tota l’època del PP al govern han anat espoliant la caixa de diners públics”.

La Fórmula 1 de València i les obres faraòniques de Calatrava

Blanco va començar a posar llum sobre els escàndols de nombrosos contractes “secrets” entre la Generalitat i l’organització de la Fórmula 1 a València. “Escàndols que arran d’això investiga la Fiscalia anticorrupció i que sembla haver passat a l’oblit de la ciutadania”, segons subratlla Esquerra Unida.

Així mateix, i sent portaveu a les Corts per EUPV, Ignacio Blanco va investigar multimilionaris contractes entre la Generalitat i l’arquitecte Santiago Calatrava. Així va crear la pàgina web “caltatravatelaclava.com” -que per ordre judicial va haver de denominar-se “calatravanonoscalla.com”- en la qual es pot conèixer amb detall tot l’entramat de contractes, obres i deficiències que posen de manifest el balafiament de diners públics adreçat a enriquir grans fortunes per part del PP.

El ‘Partit Podrit’ de la ‘cova de lladres’

Protagonista de les més dures intervencions parlamentàries davant el Partit Popular a qui va tractar de “Botiflers” i de ser una “cova de lladres” quan van decidir tancar Canal 9, Blanco es va caracteritzar per ser, sosté, “una pedra a la sabata” dels populars, a qui qualificava sovint de “Partit Podrit” per les seues corrupteles.

Després de ser el malson de multimilionaris que han crescut a l’ombra de les polítiques del PP, va deixar el seu càrrec com a diputat autonòmic al darrer mes de maig, després dels resultats de les darreres eleccions que malgrat els 106.047 vots, no van ser suficients per donar cap representació a Esquerra Unida.

“Amb tota aquesta trajectòria, aquest polític valencià obri ara un espai literari per a continuar denunciant els efectes de la corrupció a les institucions valencianes”, apunten els organitzadors de la presentació.

Finalment, indicar que aquest divendres a partir de les 19’30h i a la Casa de Cultura de Xàtiva no sols es presenta el seu llibre, segons anuncia EUPV Xàtiva, sinó que a més a més “es donarà veu” a un fòrum per parlar obertament de balafiaments i corrupteles a l’àmbit institucional.

Comparteix

Icona de pantalla completa