Diari La Veu del País Valencià
Rigau entra a declarar al TSJC acompanyada de tot el Govern i centenars de persones

ACN / Barcelona.

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha entrat aquest dimarts a les 09.35 hores al TSJC per declarar pel 9-N. Ho ha fet acompanyada de tot el Govern, a excepció del president Artur Mas, i de la plana major de CDC, ERC i la CUP (Antonio Baños). També ha acudit al TSJC per donar el seu suport el secretari general d’Unió, Ramon Espadaler, que ha rebut alguns xiulits. Unes 500 persones -amb una enorme expectació mediàtica- es concentren davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per donar suport als imputats pel 9-N. Es criden consignes a favor de la independència, es canta ‘Els Segadors’, ‘l’Estaca’ de Lluís Llach i proclames com ‘posar les urnes no és delicte’.

Poc abans de les 9 del matí ja hi havia dotzenes de persones concentrades davant del Palau de Justícia de Barcelona, seu del TSJC, enmig d’un important dispositiu policial i una forta presència mediàtica. La consellera Rigau ha arribat en cotxe fins a un centenar de metres de la porta principal de l’edifici, on l’esperaven la resta de consellers, la vicepresidenta, Neus Munté, i polítics representants de Junts pel Sí, com Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Corominas, de CDC, Marta Rovira i Oriol Amorós d’ERC,

Antonio Baños, de la CUP, Raül Romeva, Lluís Llach i Carme Forcadell com a independents, Magda Casamitjana i Marina Geli, de Més, Eduardo Reyes, de Súmate, i Antoni Castellà, de Demòcrates de Catalunya, entre altres.

Tots junts han acompanyat Rigau, escortada també pel seu advocat, Jordi Pina, i Miquel Roca Junyent, del mateix despatx. Rigau ha entrat a l’edifici i els acompanyants s’han quedat a la porta on han fet crits a favor de la independència juntament amb vora mig centenar de ciutadans concentrats.

Posteriorment ha arribat l’exconseller d’Interior i secretari general d’UDC, Ramon Espadaler, que ha estat xiulat i increpat.

Comparteix

Icona de pantalla completa