Diari La Veu del País Valencià
Cañizares diu que el 9 OCT es farà el Te Deum en la Catedral amb la Senyera del Rat Penat
EP / València

Cañizares s’ha manifestat en aquests termes en el dia en què compleix un any al capdavant de l’Arxidiòcesi de València, de la qual va prendre possessió el 4 d’octubre de 2014, després de la seua designació pel papa Francisco el 28 d’agost de l’any passat, segons ha informat l’arquebisbat en un comunicat.

El purpurat ha indicat que el 9 d’Octubre se celebra “el dia de la dedicació de la Catedral pel rei Jaume I i la recuperació de la identitat perduda i les vertaderes arrels que la sustenten”.

Respecte a la decisió de l’alcalde de València, Joan Ribó, que la Reial Senyera no entre en la Catedral per al Te Deum del 9 d’Octubre, l’arquebisbe ha afirmat que li sembla “molt legítim que la corporació municipal decidisca lliurement no assistir-hi”, però ha manifestat que “el poble valencià sí que assistirà a través de la seua representació que és la Senyera”.

“València té unes arrels cristianes, les de l’amor, de la caritat, de la justícia, de la defensa de la persona humana i la seua dignitat, està constituïda per elles i si València perd aquestes arrels deixa de ser València, diguen el que diguen”, ha assenyalat Cañizares

Comparteix

Icona de pantalla completa