Diari La Veu del País Valencià
Els partits del PV coincideixen en què els valencians ‘no podem ser menys que ningú’
RedactaVeu / EP / València

Els portaveus de les diferents formacions polítiques representades al Parlament del País Valencià han atès als mitjans de comunicació abans de partir en AVE fins a Madrid.

El síndic socialista i un dels ponents de la iniciativa, Manolo Mata, ha denunciat que el “dèficit d’inversions dels últims 20 anys” al PV ha suposat 6.000 milions d’euros”.

Mata (PSPV): “cerquem un compromís polític”

Manolo Mata considera que l’autonomia valenciana ha de rebre més inversions de l’Estat i ha assegurat que “mai més gastarem aqueixos diners en què vinguen cotxes ràpids o vaixellets pintorescs”. Al seu judici, la ‘visió’ que a Madrid tenen del PV és ‘lamentable’ i, per açò, cal ‘corregir-la’.

Així mateix, ha subratllat: “Cerquem un compromís polític”, i ha indicat que caldrà explicar en el Congrés que “no volem ser desiguals a la resta d’espanyols”.

Ferri (Compromís): ‘Hui es reconeix la injustícia als valencians”

Respecte a Compromís, el seu portaveu i ponent, Fran Ferri, ha atribuït que es debata ara la reforma de l’Estatut valencià -que es va ajornar fins en quatre ocasions- al resultat de les eleccions autonòmiques del passat 24 de maig, i ha destacat que “per fi” arriba al Congrés, on es reconeixerà “la injustícia que s’ha donat en els últims anys amb el tema de les inversions territorialitzades dels valencians”.

En qualsevol cas, considera que, a més, s’han de destinar més inversions al PV en els Pressupostos Generals de l’Estat. Per tant, “volem que s’aprove la reforma, però també que haja fets que demostren un canvi en la manera de fer del Govern central”, ha postil·lat.

Montiel (Podem): ’10 anys de retard’

El síndic de Podem, Antonio Montiel, ha destacat la “unitat de totes les forces polítiques per aconseguir una millora del finançament”, però també ha indicat que arriba “amb deu anys de retard”.

De la mateixa manera, Montiel considera que la reforma de l’Estatut hauria de sotmetre’s a referèndum, i ha criticat que ni la seua aprovació, ni la seua reforma de 2005 van tenir reforma, la qual cosa considera que és una “feblesa estructural”.

Bonig (PP): ‘Hui culmina una reforma impulsada per Camps’

Per la seua banda, la presidenta del PPCV i portaveu del grup popular en les Corts, Isabel Bonig, ha subratllat que “hui culmina amb la votació de tots els grups una reforma que culmina el nostre autogovern”, i ha destacat que la clàusula per a blindar les inversions de l’Estat “la va impulsar el Govern del PP amb el president -Francisco- Camps al capdavant” i, a més, “el Govern d’Alberto Fabra també va lluitar”.

Bonig ha assegurat que els ‘populars’ “estarem sempre defensant els interessos dels valencians, en matèria d’inversions i de model de finançament”, mentre que, segons ha indicat, “uns altres hauran d’estudiar els seus vaivens”.

Marí (C’s): “Diners malgastats i furtats”

Quant al portaveu adjunt de Ciutadans (C’s), Alexis Marí, ha posat l’accent que “els drets són dels ciutadans i no dels territoris”, i també ha assenyalat que no hi ha hagut “confiança” per part del PP de Madrid en el Govern ‘popular’ valencià perquè a la Comunitat va haver-hi diners que es malgestionaren, malgastaren i, en molts casos, es van robar”. “La Comunitat Valenciana necessita recursos, però ni més ni menys que altres comunitats”, ha dit Alexis Marí.

Comparteix

Icona de pantalla completa