Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva i Manuel reactiven el projecte de la Via Verda
RedactaVeu / Manuel

Els ajuntament de Xàtiva i Manuel coincideixen en la “necessitat d’implicar la Conselleria de Medi Ambient” perquè encapçale les negociacions amb ADIF, propietària dels terrenys. El primer pas, segons fonts municipals, és acordar amb aquesta entitat la cessió de l’antic traçat del tren de rodalia als ajuntaments implicats, per la qual cosa les regidories han acordat demanar una reunió amb la Conselleria “amb caràcter urgent”.

Una cicatriu de més de 150 anys

“Estem més de 150 anys amb una cicatriu oberta que cal tancar ja i recuperar eixe espai per al poble”, ha reivindicat Pastor. Per la seua banda Pilar Gimeno ha manifestat la necessitat de treballar conjuntament “per aconseguir fer realitat un gran parc que vertebre Xàtiva, Manuel i la Pobla Llarga”.

La conversió del traçat del ferrocarril entre ambdues poblacions suposarà dotar les comarques de la Costera i la Ribera Alta d’una alternativa ecològica i d’oci a les vies de comunicació ja existents. A més, posarà a l’abast de la població un lloc on practicar activitats en contacte amb la natura.

El projecte de la “Via Verda” contempla utilitzar l’antic recorregut del tren de rodalies entre Xàtiva i La Pobla Llarga, un traçat d’11 quilòmetres dels quals la meitat transcorren pel terme de Xàtiva.

Comparteix

Icona de pantalla completa