Diari La Veu del País Valencià
Rosa, de 70 anys i amb minusvalidesa aconsegueix paralitzar el seu desnonament
Europa Press / València

El pis està pagat íntegrament però deu al banc al voltant de 55.000 euros d’un crèdit que va demanar per a condicionar-lo als seus problemes de salut. Un dia el seu marit se’n va anar de casa i va deixar de pagar el préstec i a Rosa no li arriba amb la seua pensió de 369 euros mensuals, l’únic ingrés familiar des que el seu marit la va abandonar.

Així han donat a conèixer la seua història la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de València, a la qual Rosa va arribar fa més d’un any i que aquest dimarts ha dut a terme una concentració a les portes de sa casa, a la qual han acudit desenes de persones per a intentar impedir el desnonament si es presentava la comissió judicial.

Entre ells, han estat representants de l’Ajuntament i de la Conselleria d’Habitatge que, segons han explicat des de la PAH, també estan intentant cercar una “solució d’habitatge” per a Rosa.

La comissió judicial no s’ha presentat en l’habitatge, per la qual cosa Rosa ha acudit als jutjats acompanyada d’altres membres de la PAH, i allí li han lliurat el document que li confirma que disposa de, com a mínim un mes, per a abandonar la casa o presentar els recursos que estime pertinents, ha explicat una de les portaveus de la PAH.

Ara, Rosa preveu presentar un recurs per “clàusules abusives” en el crèdit que va contractar. El termini per a aquest tràmit havia expirat, però amb el canvi de la llei, “el termini és mes gran i pensem que el jutge podrà admetre’l a tràmit i paralitzar una mica més”, confien en la PAH.

Segons han explicat des de la PAH, Rosa està “molt nerviosa” amb tot el que ha passat i no ha volgut parlar davant els mitjans de comunicació per temor a esfondrar-se, ja que “no vol donar llàstima”.

L’organització ha advertit que “no consentirà una nova violació al dret humà constitucional de l’habitatge i més en una persona que forma part d’un dels col·lectius més vulnerables” de la societat i ha reclamat “que canvie la llei hipotecària i no es beneficie solament els bancs, sinó que rescaten les persones”.

Comparteix

Icona de pantalla completa