Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV denuncia el dèficit de mesures per acabar amb els feminicidis
RedactaVeu / València

“Urgeix acabar amb aquesta barbàrie, però no es va en la bona direcció quan Nacions Unides ha demanat al Govern de l’Estat espanyol enfortir les polítiques d’igualtat de les dones”, sosté CCOO PV.

“Com a resposta ens trobem davant uns Pressupostos Generals de l’Estat per a 2016 que reprodueixen els dèficits d’anys anteriors”, assenyala la secretària de la Dona de CCOO PV, Càndida Barroso.

Per això, CCOO PV exigeix mesures que incloguen més esforç pressupostari en polítiques d’igualtat, en prevenció de violència, en atenció integral a víctimes, en formació en igualtat per a professionals jurídics, de salut, de serveis socials, de mitjans de comunicació i d’orientació laboral. “En definitiva, mesures que incloguen assegurar la igualtat laboral i social de les dones i la paritat política, per l’apoderament econòmic i personal que comporta”, sosté Càndida Barroso.

El sindicat també apunta a la “falta de sensibilitat” de l’Executiu, que ha manifestat que no indemnitzarà la dona la filla de la qual va ser assassinada pel seu exmarit en el règim de visites, desoint els dictàmens de l’ONU. I açò quan a l’Estat espanyol hi ha 900.000 xiquetes i xiquets convivint amb la violència masclista i 600.000 patint també maltractaments psicològics i físics com les seues mares.

Barroso assenyala que aquesta falta de sensibilitat es manifesta quan alguns representants polítics frivolitzen amb tot aquest sofriment i mort intentant estendre el mite de les denúncies falses, i no hi ha cap conseqüència.

Felicitacions al Govern valencià

La secretària de la Dóna de CCOO PV ha felicitat al Govern valencià pel seu anunciat compromís polític per a eradicar la violència contra les dones i saluda que per primera vegada s’haja convocat una concentració de repulsa des de la Generalitat.

CCOO PV està preparant la seua participació en la ‘Marxa contra totes les violències masclistes’, que tindrà lloc a Madrid el 7 de novembre, en la qual organitzacions feministes de tot l’Estat reclamaran al Govern central que amplie l’àmbit d’aplicació de la Llei Integral.

Comparteix

Icona de pantalla completa