Diari La Veu del País Valencià
Herick Campos: ‘El PP no té cap credibilitat en matèria d’aigua’

RedactaVeu / Alacant

El diputat del PSPV per Alacant i coordinador dels diputats i senadors del PSPV a Madrid, Herick Campos, s’ha mostrat “sorprès” per les crítiques llançades ahir per la líder del PP respecte als hectòmetres d’aigua del Transvasament Tajo-Segura, i ha afirmat que “quan les reivindicacions del PPCV impliquen 160hm³ menys d’aigua per als valencians que la proposta socialista, amb l’agreujant que aquest és un moment de plena sequera”.

Campos ha recordat a Bonig que el Tribunal Constitucional “va tombar els articles sobre el transvasament Tajo-Segura de la Llei d’Avaluació Ambiental per un recurs del Govern d’Aragó del PP”. Ha afegit que “els socialistes van votar en el Congrés en contra de les esmenes del Tajo-Segura de la Llei d’Avaluació Ambiental, perquè suposaven una cessió de drets d’aigua a favor d’altres autonomies i perquè la forma de tramitar-ho provocava inseguretat jurídica com després va quedar demostrat en ser derogades pel Tribunal Constitucional”, i ha assenyalat que “Bonig hauria d’aclarir-se primer i ser conscient que les esmenes van ser derogades a instàncies del govern d’Aragó del PP per no haver sigut consultat”. A més, aquestes esmenes “poden tornar a ser derogades, ja que quan van ser incloses de nou pel PP en la Llei de Montes, van tornar a obviar l’informe de la Comunitat d’Aragó”.

Campos ha manifestat que “és de cínics dir que no es vol obrir una guerra amb l’aigua, per un recurs que no té possibilitats de prosperar”, per aquestes incongruències dins del mateix PP, Campos ha sentenciat el fet dient que “el PP no té cap credibilitat en matèria d’aigua perquè l’única cosa que ha sabut fer és cedir drets al govern de Castella-la Manxa, a canvi que Cospedal nomenara Fabra, Ciscar i ara nomenara a dit Bonig”. Com pot entendre’s si no que en cap moment els dirigents del PPCV hagen eixit a criticar la retallada de 23hm³ a 20hm³ de transvasament del Tajo-Segura al mes aprovat per Rajoy?” ha afegit.

Campos ha exposat que la negativa dels socialistes a la Llei d’Avaluació Ambiental va estar motivada “perquè implicava la prohibició de realitzar qualsevol transvasament si en la capçalera del Tajo hi havia menys de 400 hm³, enfront dels 240 hm³ que estaven delimitats prèviament” i ha recordat que això “implicava nous drets d’aigua a altres autonomies, enfront de la situació crítica i prioritat dels agricultors alacantins”.

Esmena a la PNL del PP, per recuperar drets d’aigua

El PPCV presentarà una PNL a les Corts per defensar el Tajo-Segura. La resposta socialista serà presentar “una esmena per demanar que es reposen els drets d’aigua cedits a Cospedal amb la translació legal del memoràndum, com els 160 hm³ d’aigua de la capçalera i 3 hm³ mes en el nivell 3”. En aquesta esmena “reclamaran al Govern espanyol que es mantinguen els drets d’aigua dels usuaris de la Comunitat Valenciana anteriors als plans de Tajo i Xúquer” i se sol·licitaran “noves mesures contra la sequera que pateixen els usuaris del Tajo-Segura, entre les quals s’inclouran una rebaixa del cànon per l’ús de l’aqüeducte del transport d’aigua i una baixada de les taxes elèctriques i l’ampliació de les obres d’emergència en el Xúquer i el Segura”.

Comparteix

Icona de pantalla completa