Diari La Veu del País Valencià
Baldoví: ‘Els pressupostos són una almoina per veure si tenim la boca callada’
RedactaVeu / València

El parlamentari de Compromís ha avançat que la seua formació, “presentarà una esmena a la totalitat als PGE de 2016”, com també nombroses esmenes parcials “que vindran de tots els pobles, ciutats i comarques valencianes on coneixen de primera mà quines són les necessitats reals en inversions”.

El grup assegura que des que Compromís té presència en el Congrés dels Diputats ha presentat “moltíssimes esmenes per a reivindicar allò que és just i que és nostre i el PP sempre ha votat en contra”.

Per aquesta raó, anuncia que amb els pressupostos de 2016 no farem cap excepció i començarem ja a recopilar esmenes del col·lectius locals i comarcals de Compromís per demostrar com ens margina el govern del PP i quina és la realitat en el nostre territori”.

Respecte als pressupostos presentats, Baldoví considera que manquen “molts projectes importants i que reivindica la ciutadania. El govern de Rajoy no té cap interès en fer el tren de la Costa, el Gandia-Oliva-Dénia, i per això li destina una partida ridícula, però crida més l’atenció que no existeix el rodalia Castelló-Vinaròs”.

Reforma de l’Estatut

El diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha assegurat que els PGE de 2016, el que trauen a la llum és el debat de la reforma de l’Estatut valencià, “una reforma que ara s’ha demanat que s’incloga en l’ordre del dia del Congrés per ser debatut i que el PP ha tingut segrestada i paralitzada per por en els darrers quatre anys.

“Ara que es presenten els pressupostos també és un bon moment per reobrir el debat de la Proposició de Llei Orgànica de Reforma de la Disposició Addicional primera de l’Estatut d’Autonomia, eixa Disposició Addicional Primera que vincula les inversions dels Pressupostos Generals de l’Estat al pes de la població valenciana, perquè no ens torne a passar el que ens ha fet Rajoy, amb la complicitat del PP valencià i els seus dirigents”, ha reivindicat Baldoví.

Comparteix

Icona de pantalla completa