Diari La Veu del País Valencià
El PP valencià corregeix Alberto Fabra i assegura que votarà en contra de Puig
ACN / València

En roda de premsa per valorar l’actualitat política, Bonig ha contradit les declaracions del president de la Generalitat Valenciana en funcions, president del partit i portaveu del PP a les Corts Valencianes, Alberto Fabra, que aquest mateix matí assegurava que el seu partit no presentaria candidatura alternativa però que s’abstindria en la votació d’investidura de Ximo Puig.

Alberto Fabra ha fet aquest anunci després de la reunió mantinguda amb el president de la cambra, Francesc Colomer, en el marc de la ronda de contactes amb els partits prèvia a la votació d’investidura. Fabra ha justificat la seua decisió manifestant la necessitat de facilitar els terminis perquè el nou govern puga actuar, tot remarcant que el seu ha estat el partit més votat però que “en cap cas apurarem els terminis” .

El cap del Consell en funcions ha dit però que l’abstenció no suposava “cap xec en blanc” i que el PP estarà “vigilant” amb les polítiques dels partits que conformen el pacte de govern.

En les darreres eleccions autonòmiques al País Valencià, el PP va obtenir 31 diputats a les Corts Valencianes, el PSPV-PSOE 23, Compromís 19, Ciutadans 13 i Podem 13. Els socialistes i Compromís han arribat a un acord per investir Ximo Puig (PSPV) president amb els seus vots i el suport de Podem. Les tres forces sumen 55 diputats, quatre més que la majoria absoluta de les Corts Valencianes, amb un total de 99 representants.

Comparteix

Icona de pantalla completa