Diari La Veu del País Valencià
Alberto Fabra renuncia ‘en diferit’ a la presidència del PP valencià
RedactaVeu / València

Alberto Fabra renuncia ‘en diferit’ a la presidència del PP Valencià. Hui ha fet pública la seua decisió de deixar-la en el pròxim congrés que se celebrarà a principis del pròxim any. “No puc estar en el futur PP, s’ha de renovar el partit”, ha apuntat durant la seua compareixença davant els mitjans de comunicació al terme de la reunió celebrada per la Junta Directiva Regional del PPCV, en la qual també ha anunciat la seua renúncia a presentar-se a la reelecció.

Així, el president en funcions de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, es mantindrà com a president del PP valencià fins el pròxim congrés dels populars, segons ha anunciat aquest dimarts en roda de premsa posterior a la reunió de la directiva. Alberto Fabra no optarà a la reelecció en el congrés, que se celebrarà previsiblement a principis del 2016, segons ha indicat. Els resultats electorals, en els quals el PP ha perdut 24 escons a les Corts Valencianes i la majoria absoluta, estan al darrere d’aquesta decisió, ha reconegut Fabra.

“Cal ‘renovar’ el partit, no puc estar en un nou PP”, ha apuntat Fabra, per a qui, al seu judici, “cal renovar missatges i cares”, així com “generar confiança perquè en uns mesos està l’examen de les eleccions generals”.

En la reunió de la Junta Directiva Regional del PPCV, Fabra ha escoltat algunes veus crítiques i ha assumit la seua responsabilitat pels “mals” resultats electorals del diumenge, ja que la formació ‘popular’ ha perdut la majoria absoluta al País Valencià després de 20 anys.

El dirigent ‘popular’ ha subratllat: “Si no som capaços de generar una renovació, ens equivocarem”. De la mateixa manera, ha reconegut que “a més del desgast per decisions complicades, especialment els ha fet mal la corrupció”.

D’altra banda, ha anunciat que es mantindrà en el càrrec de president del PPCV fins el pròxim congrés del partit perquè “cal treballar per a reforçar l’estructura del PP que està molt danyada”. També ha assegurat que estarà en el pròxim debat d’investidura en les Corts Valencianes.

Fabra aquest dimarts. Al seu darrere la coordinadora general, Isabel Bonig, i el president del PP d’Alacant José Ciscar. Foto: José Soler (ACN).

El president del partit havia mantingut una trobada aquest migdia amb els tres presidents provincials i la coordinadora general del partit, Isabel Bonig, als qui hauria comunicat la seua decisió. Més tard, cap a les 21 hores, al terme de la reunió de la junta directiva, ha comparegut davant els representants dels mitjans de comunicació per tal d’anunciar la seua dimissió ‘en diferit’.

L’anunci que no es presentaria a renovar en el càrrec, per al qual va ser triat al juliol de 2011 en substitució de Francisco Camps, es va donar a conèixer l’endemà passat de les eleccions del passat diumenge, en les quals el PP va perdre la seua majoria absoluta després de 20 anys al capdavant de la Generalitat.

L’objectiu de Fabra és fer una “transició tranquil·la” en el PPCV i actuar com a “jutge imparcial” davant el congrés del PP.

El PP valencià havia convocat una atenció als mitjans posterior a la reunió de la directiva, prevista inicialment a les 19.00 hores d’aquest dimarts. Si bé fonts del partit no havien especificat quina seria la persona que compareixeria davant els periodistes, finalment ha sigut Alberto Fabra qui ha comparegut davants els representants dels mitjans de comunicació cap a les 21 hores d’aquest dimarts.

El president en funcions de la Generalitat Valenciana, aquest dimarts. Foto: La Veu.

El mutisme per part dels ‘populars’ valencians a les xarxes socials sobre aquesta decisió havia sigut absolut. En aquest sentit, la majoria de comptes en Twitter del Partit Popular i dels seus principals dirigents, entre ells el compte del president en funcions Alberto Fabra, com també el web del PP valencià, han estan pràcticament muts des del 24 de maig.

Comparteix

Icona de pantalla completa