Diari La Veu del País Valencià
EUPV, qui més ha lluitat contra la corrupció, per desgràcia, no estarà en les Corts
RedactaVeu / EP / València

El candidat d’EUPV a la Presidència de la Generalitat, Ignacio Blanco, ha qualificat els resultats electorals com “molt dolents” per a la seua formació política, en convertir-se en “extraparlamentaris”. I ha apuntat que analitzaran el que ha passat “amb calma”.

“Estem fora de les Corts Valencianes en aplicació de la barrera electoral del cinc per cent”, ha manifestat Blanco, que ha apuntat que Esquerra Unida analitzarà “què ha passat amb calma”.

En aquest sentit, ha apuntat que es tracta “d’una força política que sempre fa debats col·lectius des de la serenitat”.

Aquest partit s’havia convertit en els últims anys en el que més casos de suposada corrupció ha destapat. Un dels quals ha tingut més repercussió, fet públic en precampanya, ha sigut el conegut ‘cas Imelsa’, que es va originar arran de la denúncia que va interposar la formació al juliol del passat any contra l’exgerent de l’empresa pública Impuls Econòmic Local SA (Imelsa) Marcos Benavent per una presumpta trama de corrupció a través d’un entramat d’empreses.

Aquesta causa, que es troba en secret de sumari en un òrgan judicial, ha obligat al PPCV a suspendre cautelarment de militància el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, a qui presumptament s’escolta en uns enregistraments comptant diners.

Un altre assumpte que ha despertat gran interès entre la ciutadania és l’anomenat cas Valmor, que es va destapar després de la denúncia d’EUPV i del PSPV. En concret, aquesta primera formació política va ser la que va portar a Fiscalia Anticorrupció diferents contractes i documentació sobre irregularitats en la compra de l’empresa Valmor, encarregada d’organitzar el Gran Premi de Fórmula1.

El cas es troba actualment judicialitzat i hi ha tres persones investigades: l’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps; l’exconsellera, exsecretària autonòmica de comunicació del Consell i exdirectora de Televisió Valenciana, Lola Johnson; i l’expilot Jorge Martínez Aspar, per presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i societari.

Una causa que ha afectat Alacant i que també ha sigut desvetllada per EUPV ha sigut el cas Brugal, sobre el qual s’estan investigant presumptes irregularitats en la tramitació urbanística del Pla Rabasa i la implantació d’Ikea, i entorn del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) d’Alacant.

Al costat d’açò, EUPV també va denunciar la cessió de la Plaça de Bous –propietat de la Diputació– a la Festa de la Cervesa, assumpte sobre el qual Fiscalia ha decidit recentment investigar les suposades irregularitats en l’adjudicació i gestió d’aquest esdeveniment. En concret, el passat mes d’abril van denunciar que podia haver-hi hagut un tracte de favor amb les empreses ‘La festa de la cervesa OktoberFest Espanya SL’ i ‘Idea SL’, ambdues administrades per la mateixa persona.

EUPV va entrar igualment a qüestionar la gestió de Sergio Blasco, exgerent de l’Hospital General de València i nebot de l’exconseller de Solidaritat i exdiputat ‘popular’ en les Corts, Rafael Blasco, a qui va denunciar per presumptament haver-hi ‘teledirigit’ la construcció de diversos hospitals a Perú, amb el denominat ‘model Alzira’, comptant amb els serveis d’empreses espanyoles adjudicatàries de la Generalitat i amb la Fundació del centre sanitari “com a pantalla”.

Un altre cas: Over Màrqueting. Aquesta formació política d’esquerres va denunciar al desembre del passat any al jutjat contractes de la Generalitat Valenciana amb l’empresa publicitària Over Màrqueting.

EUPV va portar fins i tot a Fiscalia els contractes i pagaments entre el Consell i l’arquitecte valencià Santiago Calatrava, al març de 2011, per la contractació del projecte de les conegudes com ‘Torres de Calatrava’. Sobre aquest assumpte, Anticorrupció va decidir arxivar la recerca al no trobar delicte. També va denunciar l’enginyer pel Centre de Convencions de Castelló, una denúncia que tampoc ha tingut recorregut judicial ja que ha quedat arxivada recentment.

Comparteix

Icona de pantalla completa