Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Unida presenta les seues propostes programàtiques sobre Benestar Social
RedactaVeu / Alacant

“El Consell ha realitzat un boicot a l’aplicació de la Llei de Dependència, mantenint el País Valencià en l’últim lloc del rànquing d’autonomies en l’aplicació d’aquesta Llei”, ha denunciat Blanco. La formació d’esquerres aposta per un model d’atenció universal i considera el sistema de benestar social, serveis socials, acció social o assumptes socials com el “quart pilar de l’Estat de Benestar”.

En aquest sentit, Blanco ha assenyalat que Esquerra Unida aposta per una “xarxa pública de recursos suficient i de qualitat”, que cobrisca les “necessitats de les diferents problemàtiques socials”, com discapacitat, malaltia mental, majors, menors, o toxicomanies, “sense deixar de banda les entitats sense ànim de lucre del tercer sector”.

Acolliment familiar de menors i menjadors escolars en vacances

El decàleg electoral de la formació d’esquerres en matèria de Benestar Social proposa impulsar mesures d’acolliment familiar de menors i l’obertura dels menjadors escolars en període vacacional per a lluitar contra la desnutrició infantil, a més de la “transversalitat de les polítiques de Benestar Social”. En aquest sentit, cal “coordinar serveis i sectors i diferents nivells territorials”, segons ha explicat la candidata autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló.

Per a la formació d’esquerres cal establir una “xarxa pública de recursos en l’àmbit social suficient i de qualitat, que cobrisca les necessitats de les diferents problemàtiques socials, tenint en compte el paper de les entitats sense ànim de lucre del tercer sector” i “millorar el finançament, fent un pas progressiu de les subvencions als convenis, assegurant el finançament estable dels centres i eliminant el caràcter caritatiu de l’atenció a les persones més desafavorides”.

A més a més, Esquerra Unida aposta per la “paralització progressiva dels processos de privatització” dels serveis públics i externalitzacions a tercers mitjançant una normativa autonòmica que determine bases, incompatibilitats i condicions de serveis prestats atenent a la responsabilitat i proposa també la “creació d’una comissió d’investigació interna sobre la rebaixa de graus i nivell de dependència” i “reformular els indicadors per a garantir una valoració de grau correcta”.

Per una altra banda, cal “revisar d’ofici tots els expedients on la persona dependent tinguera reconeguda una prestació i haja mort sense rebre-la, perquè els familiars o hereus no hagen d’exigir en via judicial un dret reconegut per l’Administració”, segons explica López Barceló.

Derogar tots els copagaments a discapacitats i dependents

Finalment, el decàleg electoral de la formació d’esquerres sobre Benestar Social destaca la proposta de “derogar totes les mesures de copagament” imposades en l’àmbit de la discapacitat i la dependència i “desenvolupar i enfortir les rendes garantides de ciutadania” com a mecanisme de lluita contra l’exclusió social i la pobresa. A més, la candidata autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, també ha indicat que el decàleg aposta per no limitar temporalment les rendes garantides de ciutadania i “mantenir-les fins que se supere la necessitat econòmica”.

Comparteix

Icona de pantalla completa