Diari La Veu del País Valencià
EUPV presenta les seues propostes programàtiques per una RTVV
RedactaVeu / València

El candidat a la Presidència de la Generalitat ha anunciat que a partir del canvi que suposaran les eleccions del proper 24 de maig, la formació d’esquerres impulsarà l’aprovació “al més ràpidament possible” d’una nova Llei de ràdio i televisió valenciana que reconega el “dret del poble valencià a uns mitjans públics, de qualitat, íntegrament en valencià i amb una informació objectiva, plural i amb una programació de qualitat”.

En aquest sentit, la formació d’esquerres aposta per reobrir RTVV “amb mitjans suficients i una gestió austera” per a fer sostenible la prestació del servei públic de ràdio, televisió i noves plataformes audiovisuals. Blanco també ha proposat “negociar amb els sindicats i el Comité d’Empresa” de RTVV les mesures per a la readmissió i redimensionament de la plantilla d’acord amb les necessitats del servei públic, “seguint criteris objectius d’experiència i superació d’oposicions, i amb ple respecte als drets laborals”. La formació d’esquerres també aposta perquè l’elecció del director general de RTVV compte amb una majoria qualificada de les Corts i recaiga en un professional de reconegut prestigi i independència.

El candidat a la Presidència de la Generalitat també ha proposat la gestió pública directa de la major part de la programació i específicament dels programes informatius, obrint la porta a la col·laboració amb el sector privat en la producció de sèries de ficció, animació o documentals. També aposta per la reforma del Reglament de les Corts per “garantir la capacitat de fiscalització efectiva” de la Comissió de Control de RTVV així com la posada en marxa del Consell Valencià de l’Audiovisual amb capacitat inspectora i sancionadora sobre els mitjans públics i les concessions i llicències de ràdio i televisió.

A més a més, la formació d’esquerres vol “garantir l’adjudicació de les concessions i llicències de ràdio i televisió amb respecte a la legalitat” tenint en compte els criteris de producció valenciana i emissió en valencià i també crear una Comissió d’Investigació parlamentària sobre la gestió econòmica i la manipulació informativa en RTVV des de la seua creació a fi de “depurar responsabilitats polítiques”. Finalment, Blanco també proposa “garantir la recepció dels senyals de radiotelevisió públiques de Catalunya i Balears en tot el territori valencià”.

Propostes per a la societat de la informació

La formació d’esquerres també ha presentat hui les propostes per a la societat de la informació, entre les quals destaca la “universalització de l’accés a les xarxes” d’internet i promoure un “programa global d’alfabetització digital” que empodere totes les persones sense distinció d’edat. A més, segons la formació d’esquerres, al final de la propera legislatura, “l’ús del paper haurà d’estar reduït a la seua mínima expressió”.

Per una altra banda, es proposa impulsar una “plataforma pública valenciana de Cloud Computing” que puga garantir l’accés a tots els nivells de l’Administració Pública autonòmica o local i els grups empresarials públics a uns serveis de Cloud propis, segurs, econòmics i no subjectes als condicionaments dels grups multinacionals. La formació d’esquerres aposta per “posar al servei de l’adopció de decisions estratègiques l’allau de dades i coneixements” de les administracions públiques valencianes i promoure i incentivar el desenvolupament de “nous nínxols d’ocupació lligats a la creació digital”.

Finalment, el candidat d’EUPV a la Presidència de la Generalitat també proposa “impulsar el teletreball allí on siga possible” amb l’objectiu de facilitar la reducció de l’impacte ambiental que provoquen els desplaçaments, la integració laboral de persones amb necessitats especials i la conciliació de la vida laboral i familiar.

Comparteix

Icona de pantalla completa