Diari La Veu del País Valencià
EUPV presenta el seu decàleg electoral sobre democràcia i lluita contra la corrupció
RedactaVeu / València

Blanco ha anunciat que la primera mesura serà reunir-se amb l’Associació de familiars de víctimes de l’accident del Metro i demanar perdó pel greuge patit durant els Governs del PP i reobrir la comissió d’investigació parlamentària. Ignacio Blanco també ha destacat altres mesures del decàleg sobre transparència i lluita contra la corrupció, com ara posar en marxa una Comissió de la Veritat sobre la corrupció massiva que ha patit el País Valencià, eliminar l’aforament dels membres de les Corts i del Consell o no signar cap contracte amb clàusules de confidencialitat a més de les mesures sobre desprofessionalització de la política com ara la limitació de mandats, establir límits salarials o impulsar un règim estricte d’incompatibilitats.

Blanco ha anunciat que abans que comence la campanya electoral el programa de la formació d’esquerres “serà públic i estarà disponible” per a tothom “perquè entenem que és fonamental que la gent conega quines són les propostes concretes que cada formació política fa de cara a les eleccions autonòmiques; que la gent no vote únicament induïda per una qüestió de màrqueting electoral”. “No es tracta de veure qui diu la frase més afortunada, qui fa riure més o qui té una millor imatge perquè estem jugant-nos molt al País Valencià”, afegeix.

El candidat d’esquerres ha demanat a la resta de formacions polítiques que “no emulen” al Partit Popular: “Volem que posen negre sobre blanc que és el que faran en cada àmbit sectorial”. “El nostre compromís és no mentir a la gent, és dir–li la veritat i practicar la transparència que demanem per als demés i tenir un programa clar i concret que al mateix temps és ambiciós i realista, perquè podria canviar el País Valencià per fer-lo més sostenible, habitable i just”.

“Ara que, a més a més, sabem que no hi hauran majories absolutes, que la fragmentació del panorama electoral es reflectirà en la pluralitat que hi haurà representada al Parlament valencià i que, per tant, caldrà recuperar el valor del diàleg, és més important que mai parlar de polítiques concretes”, explica el candidat d’EUPV a la Presidència de la Generalitat.

“Nosaltres hem de debatre no només com traure al Partit Popular del Govern de la Generalitat Valenciana, que és un compromís ferm, també com podem canviar les seues polítiques i, per això, una vegada més instem a fer una campanya neta, pedagògica, constructiva i, sobretot, d’idees i de propostes”, ha afirmat Blanco.

Comparteix

Icona de pantalla completa