Diari La Veu del País Valencià
Fiscalia denuncia una pressumpta trama de corrupció en Imelsa
RedactaVeu / EP / València

Així ho ha anunciat la diputada provincial d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, en una roda de premsa. El passat 30 de juliol el seu grup va presentar una denúncia per “presumpta trama de corrupció” en aquest òrgan a la Fiscalia Anticorrupció. A l’agost es van obrir diligències i la setmana passada se’ls va notificar que Fiscalia havia formalitzat la seua denúncia davant el jutjat i que s’ha decretat el secret de sumari.

Segons consta en la documentació d’EUPV, el que fóra gerent d’Imelsa des de l’arribada d’Alfonso Rus a la Presidència de la Diputació en 2007 fins al passat mes de gener de 2015, Marcos Benavent, és propietari del 99 per cent de les accions de Berceo Manteniments, creada en 2008, “encara que té com a administradors a altres persones”.

En els sis mesos que van des d’octubre de 2008 a gener de 2009, -es detalla-, va facturar a les cinc empreses citades un total de 561.401 euros que al seu torn van facturar a Diputació, Imelsa i Valmor per “treballs tan variats” com excavacions de terra, dissenys, fabricar 12.000 tovalloles, fer un pavelló o muntar un circuit per a la Fórmula 1, “encara que estem parlant d’una empresa que solament té un treballador”, ha subratllat Pérez.

Pérez Garijo: “Estem davant un cas gravíssim que deixarà cua”

“En l’empresa pública estan passant coses molt estranyes durant massa anys”, assenyala Rosa Pérez Garijo qui afegeix: “Sabem que la maniobra de Rus i el seu equip serà carregar exclusivament contra Marcos Benavent, però entre la documentació aportada per EUPV a la Fiscalia anticorrupció, es fa evident que diverses presumptes irregularitats s’han donat amb l’aparent consentiment i coneixement de diputats provincials”, explica la diputada provincial d’Esquerra Unida. “El cas de Marcos Benavent sembla ser només la punta de l’iceberg de la nostra denúncia. Imelsa fa massa anys que s’utilitza a rampells de qui governa la diputació”, afegeix Pérez Garijo.

“La veritat és que entre la documentació aportada per Esquerra Unida, existeixen proves de com Imelsa demanava a les empreses adjudicatàries fraccionar en diverses factures un únic servei pressupostat per a poder justificar-ho mitjançant contractes directes i negociats sense publicitat”, exposa la diputada provincial d’Esquerra Unida.

Un moment de la roda de premsa de la diputada provincial d’EUPV.

“És més, no solament s’indica com fraccionar les factures, sinó com fer-ho mitjançant diverses empreses i com els negociats sense publicitat han d’anar acompanyats de pressupostos alternatius d’altres empreses vinculades. La solució, per tant, és senzilla: fer diferents factures de diferents empreses i dates fins a arribar a la quantitat total del pressupost aprovat inicialment”.

“És un clar fraccionament de contractació pública per a evitar licitacions públiques. No es tracta, com pot observar-se, d’un cas concret o únic sinó de diverses adjudicacions vinculades a les fires de turisme en les quals participa la Diputació de València”, conclou Rosa Pérez Garijo.

CCOO PV impugnarà convocatòria brigades forestals Imelsa

Per altra banda, i també respecte a Imelsa, CCOO PV ha anunciat que impugnarà la convocatòria d’ocupació de brigades forestals per no respectar el principi d’igualtat d’accés.

L’empresa pública Imelsa va establir, el passat mes de març, unes bases que no van ser convenientment publicitades i amb sols deu dies de termini per a presentar les sol•licituds. Després de no aconseguir un acord entre les parts en el Tribunal d’Arbitratge Laboral, CCOO emprendrà les accions judicials oportunes per no complir el principi d’igualtat d’accés a l’ocupació pública.

CCOO impugnarà per via judicial la convocatòria de l’empresa pública Impuls Econòmic Local, de la Diputació de València, per la qual pretenia contractar 27 brigades forestals, 9 amb contracte eventual i 18 amb contracte indefinit. El sindicat va denunciar que la convocatòria infringia la normativa laboral i no respectava els principis d’igualtat i transparència, que han de regir l’accés a l’ocupació pública.

Comparteix

Icona de pantalla completa