Diari La Veu del País Valencià
Beneyto s’acomiada amb un text curt amb més de 30 faltes d’ortografia
Raquel Pérez Ejerique (eldiario.es ) / València

Mayrén Beneyto, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València (PP), ha anunciat en el seu Facebook que s’aparta de la política activa després de les pròximes eleccions municipals i no estarà en les llistes del partit. Ho fa a través d’un missatge en la xarxa social -escrit en castellà- plagat de faltes d’ortografia, comes mal posades, errors de puntuació i errates. Sense explicar les expressions confuses o les fallades provocades per l’autocorrector (“Ària” per àrea, per exemple), sumen més de 30 en un breu text de 19 línies de missatge en mòbil.

Beneyto porta 24 anys a l’Ajuntament, i des de 2011 és la màxima responsable cultural de la ciutat de València. També és presidenta del Palau de la Música des de 1992, considerat com un dels millors auditoris del país. Compatibilitza aquesta funció amb la d’edil responsable de museus, monuments, la xarxa de biblioteques públiques i els conservatoris municipals de la tercera ciutat de l’Estat espanyol. Les festes de les Falles també estan entre les seues atribucions.

Amb aquest sorprenent missatge del divendres a les 23.21 en la xarxa social, la regidora es va avançar als desitjos de l’alcaldessa Barberá, que ja havia anunciat la seua intenció de prescindir d’alguns noms en la llista. “Dejo mi puesto, con las misma ilusión y ganas que el primer día” (mancada concordança). Beneyto cita en el seu comiat a membres de Unió Valenciana, el partit valencianista amb el qual va entrar en política, i es refereix també a l’alcaldessa, a qui agraeix el seu suport. No obstant açò, tres dies després, la pròpia Barberà li ha esmenat la plana anunciant que Mayrén Beneyto sí estarà en les llistes municipals del PP: en l’últim lloc. També es dirigeix la regidora als “melomanos” (per “melómanos”, o en valencià “melòmans”) i es refereix al “suport del Poble” (en lloc de “pueblo” (o poble), amb minúscula).
El missatge de text que Beneyto va escriure en Facebook.

Beneyto també dedica unes paraules en el seu missatge d’agraïment a la “Teniencia” (per “Tenencia” (en valencià “Tinença”) d’Alcaldia. Precisament pel primer tinent d’alcalde, Alfonso Grau, Beneyto va ser cridada a declarar com a testimoni del cas Nóos pel jutge Castro. Allí va confirmar que Grau era qui tenia la responsabilitat i qui prenia les decisions a l’hora de fer els encàrrecs a l’empresa d’Urdangarin. Més tard, Grau va ser imputat i va tenir lloc la seua sonora dimissió.

No obstant açò, Beneyto s’ha volgut desmarcar de qualsevol interpretació referent al fet que la seua eixida tinga a veure amb apuntar a Grau davant el jutge. Per açò, la regidora ha escenificat que està en sintonia amb la seua “amiga” Rita Barberá, a qui ha qualificat de “gran alcaldessa i que ni és venjativa ni canvia croms”.

El text de comiat de Mayrén Beneyto, corregit per una professora de Llengua i Literatura.

Assídua a esdeveniments socials i recentment casada amb el sotsdirector del Palau, la regidora és coneguda també per adjudicar el contracte del Teatre El Musical al productor José Luis Moreno. Un any després el va rescindir, ja que l’ara productor de ‘La alfombra roja palace’ (TVE) no pagava ni a Hisenda ni a la Seguretat Social.

Eldiario.es s’ha posat en contacte amb l’equip de Mayrén Beneyto, que no ha contestat sobre el seu polèmic comiat plagat de faltes.

Comparteix

Icona de pantalla completa