Diari La Veu del País Valencià
El PP inclou alcaldes imputats a les seues llistes al País Valencià

RedactaVeu / València.

El candidat d’EUPV a la Presidència de la Generalitat Valenciana Ignacio Blanco, ha reclamat explicacions a Alberto Fabra, com a president del PPCV, sobre la inclusió d’imputats/des en les llistes electorals municipals del PPCV.

“Fabra ha de donar-nos una explicació i sobretot rectificar. S’ha passat tota una legislatura parlant de línies roges, les quals han estat intermitents, perquè en alguns casos s’aplicaven i altres no; ara inclús diu que tots els candidats del PP signaran un compromís per escrit de dimitir si són imputats per corrupció; però ahi estan l’alcalde de la Vall d’Uixó, l’alcalde de Segorbe, l’alcaldessa de Benicàssim, l’alcalde de Callosa de Segura, i molts altres alcaldes i alcaldesses del PP que estan imputats per prevaricació o per malversació de fons inclòs, i que ja han anunciat que van a ser candidats en les eleccions del 24 de maig. Per tant hi ha una incoherència enorme entre allò que diu Fabra i el que el seu partit fa”.

Blanco insta a Fabra a pronunciar-se al respecte d’aquestes candidatures. “Ell és el president, almenys això se suposa, i alguna cosa hauria de dir, perquè sinó tornem al de sempre: a veure el poc pes que tenen les seues paraules en el seu propi partit”, recrimina.

El candidat d’esquerres afegeix: “des d’EUPV insistim que les institucions han de quedar lliure de tota sospita d’un comportament que no siga ètic i exemplar, i per això, en el nostre programa plantegem una reforma de la normativa electoral per a establir la suspensió automàtica de qualsevol càrrec públic imputat per delictes de corrupció. I fins que es faça eixa reforma, el que exigim a la resta de partits, i especialment al PP, és que no presente imputats ni imputades en les seues llistes electorals, tant autonòmiques com municipals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa