Diari La Veu del País Valencià
‘Valors per a un republicanisme valencià’
RedactaVeu / València

En la vesprada d’ahir i dins del Seminari Valencianista de l’ACV Tirant lo Blanc, es va presentar el primer volum de la nova col•lecció ‘Àgora, Fulls de debat i de reflexió’.

El document va ser introduït per l’històric valencianista Agustí Colomer, en un acte que va tindre lloc dins del X Seminari Valencianista de l’ACV Tirant lo Blanc a l’aula 1 de l’Octubre CCC.

‘Valors per a un republicanisme valencià’ pot ser adquirit en paper i descarregar-se lliurement en PDF al web de la Fundació Nexe.

Es tracta d’una nova publicació de la Fundació Nexe, el think tank del valencianisme, amb què pretén “donar resposta als principals debats i interessos de la societat valenciana”, i fer-ho d’una manera esquemàtica, concisa i clara “amb la voluntat de contribuir a la millora del benestar i la qualitat de vida de la majoria dels cinc milions de valencians”.

El document ‘Valors per a un republicanisme cívic valencià. Idees per a l’acció del valencianisme’ és obra de Joan Alfred Martínez i Seguí, professor de la Universitat de València. Aquest text ha estat elaborat a partir d’un esquema inicial exposat el 12 de maig del 2014 al Departament de Filosofia del Dret, Moral i Política de la Universitat de València com a conferència de cloenda del Seminari de Formació i Cultura Política ‘Personalisme i problemes actuals’, del curs 2013-2014.

L’autor proposa al document una ètica pública d’inspiració republicana i humanista, aplicada al cas del País Valencià, com a instrument d’acció política imprescindible per a regenerar les institucions democràtiques, danyades per les desigualtats creixents, els abusos de poder, la corrupció i la desafecció política de la ciutadania.

Aquesta proposta, formulada des d’una teoria política normativa lligada al context social i històric, es concreta en cinc valors en favor d’un “republicanisme cívic valencià”: 1) la vocació sincera de diàleg i la voluntat d’acord, pacte o consens; 2) la reivindicació del paper de la societat civil; 3) la raó anamnèstica: recuperar la memòria històrica; 4) les exigències de regeneració democràtica; i 5) el subjecte sociopolític, ‘poble valencià’: demos/ethnos i federalisme.

Podeu descarregar-vos el document en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa