Diari La Veu del País Valencià
Íñigo Errejón: ‘Tenen les hores comptades’
RedactaVeu / EP / València

En la seua intervenció, Errejón ha instat els assistents a ser “molt pedagògics, molt pacients i molt perseverants” de cara a la ciutadania, entre la qual “ningú té dret a sembrar la por”. Segons ha indicat, “estem en un moment decisiu en el qual s’està bregant si viurem en un país de ciutadans orgullosos de tenir drets i de deixar-lo en condicions dignes per als qui vénen després, o si vivim en un país de la por on els senyorets se n’ixen sempre amb la seua perquè han sigut capaços de segrestar les institucions i les lleis”.

El responsable de Podem ha criticat “a qui només li queda l’argument de la por per a intentar detenir una tendència, que expliquen les enquestes i que explica el carrer, segons la qual hi ha una nova majoria de gent humil que ha fet un pas en la política perquè les institucions estiguen al servei de fer-nos la vida millor”.

“Açò està passant a Espanya, i no ocorre amb uns perillosos antisistema, sinó amb els qui han segrestat l’Estat per a posar-lo al servei d’un pla de saqueig”, ha apuntat Errejón, a qui l’auditori ha aclamat al crit de “sí que es pot”.

“Humilitat i prudència” davant les enquestes

Així mateix, ha demanat “humilitat i prudència” davant les enquestes que situen Podemos com a primer partit en intenció de vot, però ha ressaltat que, en qualsevol cas, “ha arribat el temps de la nova majoria”.

“Hui els humils amb poca força però amb molta il•lusió estem en disposició de reptar els partits mitjançant els quals els privilegiats han governat durant molt de temps”, ha assegurat, al mateix temps que ha cridat els votants d’altres partits polítics a “sumar-se al canvi”. “Necessitarem molta gent que encara no està ací”, ha afegit. Així mateix, s’ha referit als qui assenyalen que el partit ha aconseguit ja el seu màxim i ha “tocat sostre” i els ha reptat: “Obriu les urnes i ens mesurarem”.

Íñigo Errejón. Foto: EP

Podemos pactarà “amb qui decidisquen els ciutadans”

D’altra banda, Íñigo Errejón ha assegurat que després de les eleccions, Podemos pactarà “amb qui decidisquen els ciutadans”, però ha apuntat que ho faran amb els qui estiguen amb les classes mitjanes, les pimes i “amb els qui vulguen posar les institucions en mans de la majoria social”, ha reiterat. “U no pot estar al costat dels qui han cobrat més que mai i al costat de les famílies perjudicades pel saqueig”, ha matisat Errejón, qui ha afirmat que “hi ha alguns que han estat durant molt de temps demanant el vot als humils i fent polítiques contra ells”. “Amb qui vulga posar les institucions al servei de la majoria social, vinga d’on vinga, però açò implica per a alguns també reconèixer que cal girar 180 graus les polítiques”, ha conclòs.

Aspecte del teatre Olympia durant l’acte tancament de campanya de Clar que Podem.

Montiel: “Som a temps de construir un nou ordre social”

Per la seua banda, el candidat a la Secretaria General de Podem al País Valencià per Clar que Podem ha assenyalat que la seua candidatura “vol ser un element de canvi” en la regió. En aquest sentit, Montiel ha explicat que el canvi passa per acabar amb les retallades, beneficiar la majoria i no excloure ningú. El candidat també ha expressat les seues propostes, entre les quals es troben engegar un pla d’emergència per a frenar els desnonaments, elaborar una auditoria per a la reestructuració del deute del País Valencià i reduir l’economia submergida, entre d’altres.

Antonio Montiel.

“Som a temps de construir un nou ordre social”, ha assenyalat Montiel, qui ha criticat els qui han anteposat “els interessos econòmics als drets dels ciutadans” i “han estat jugant amb el futur de la nostra terra i dels nostres fills”.

El candidat valencià ha qüestionat la gestió del Partit Popular al capdavant del País Valencià i s’ha referit, a més, a alguns dels seus dirigents, entre ells l’alcaldessa de València, Rita Barberà, a qui ha acusat de voler aprovar una revisió del Pla General d’Ordenació Urbana “per a beneficiar els seus amics abans de perdre les eleccions”. Podeu escoltar l’audio del discurs complet de Montiel en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa