Diari La Veu del País Valencià
UGT PV denúncia La Fe davant Treball pel ‘caos a urgències’

RedactaVeu / EP / València

El sindicat FSP UGT PV ha denunciat l’Hospital La Fe de València davant la Inspecció de Treball pel “caos” en la gestió davant “l’augment exponencial” de pacients, sense que s’hagen proporcionat els “recursos materials i professionals necessaris” per a cobrir-lo en la càrrega de treball de personal sanitari i no sanitari.

Segons ha destacat el sindicat en un comunicat, els 82.000 pacients nous afegits al Departament de Salut de València La Fe i l’arribada exponencial d’adscrits a altres departaments a Urgències de l’hospital, “ha deslligat el caos en el servei d’aquest hospital de referència” al País Valencià.

UGT PV considera que la gestió ha sigut “nefasta” i ha portat com a resultat situacions “realment tibants” entre els treballadors del centre, que adverteixen que “no poden continuar en aquestes circumstàncies”.

Segons la seua denúncia, la qualitat assistencial proporcionada als pacients “està sota mínims” amb “llargues hores d’espera, l’emmagatzematge de pacients en zones de l’hospital, l’escassa plantilla en proporció al nombre de malalts atesos, i la falta de recursos materials (llits, cadires, pals de degotador, butaques, sales d’espera reduïdes…)” que “contribueixen al fet que tant els pacients com els treballadors, no reben el servei i el tracte just en un dels millors hospitals del país”.

Des d’UGT s’insisteix que aquesta situació no solament és deguda a les “pluripatologies estacionals”, sinó que es tracta d’un procés “extraordinari” en origen que s’està establint en la normalitat. De fet, ha apuntat que els efectes de la grip “encara no són tan notoris com altres anys i el servei d’urgències segueix col•lapsat des de fa ja un mes”.

Col•lapse a urgències davant 82.000 nous adscrits

UGT exigeix responsabilitats per part de la direcció del centre, “encarregada de vetllar per la seguretat dels pacients i les condicions de treball dels seus empleats”. “Podríem demanar responsabilitats al personal del centre, davant qualsevol circumstància que ocorreguera en aquestes condicions?”, s’ha preguntat.

En la denúncia, la secció sindical de FSP UGT a La Fe exposa que des de la setmana del 12 al 16 de gener, Urgències pateix una situació de “col•lapse” per l’adscripció dels 82.000 ciutadans de poblacions com Albal, Alcàsser, Beniparrel, Catarroja, Massanassa i Silla, amb una “sobrecàrrega” del personal, que arriba a atendre 789 pacients.

Atacs d’ansietat entre el personal sanitari

De fet, assegura que els dies 12 i 13 de gener diversos professionals van patir “atacs d’ansietat”, entre ells, dos auxiliars d’infermeria que van ser ateses pel personal sanitari i una infermera que va patir un síncope per “estrès”, que la va posar en una situació “extrema” a urgències. El sindicat especifica que el dia 13 a urgències, amb una ocupació de 25 llits, va tenir per a 45. A Urgències Pediàtriques, s’ha passat de 160 a 260 visites.

El sindicat denuncia els “greus incompliments” per la direcció del departament de la Fe per les “nefastes” condicions i demana a la Inspecció que realitze les comprovacions i esbrinaments “de rigor” i adopte les mesures “coercitives” i les que siguen necessàries, “incloses les sancions pertinents” per la situació generada.

Comparteix

Icona de pantalla completa