Diari La Veu del País Valencià
Els taxis espacials privats volaran en 2017
RedactaVeu / EP / València / Madrid

Els taxis espacials privats seran una realitat d’ací dos anys. O al menys, eixes són les previsions. Segons Boeing, els plans inclouen una prova de llançament avortat al febrer de 2017, seguit d’una prova de vol sense tripulació a l’abril d’aquell any, després un vol amb un pilot de proves de Boeing i finalment un vol amb un astronauta de la NASA al juliol de 2017.

Per la seua banda, SpaceX té prevista una prova d’avortament en plataforma en aproximadament un mes, i després de missió avortada en vol a la fi d’enguany. Està previst realitzar una prova de vol sense tripulació per a finals de 2016 i una prova de vol tripulat a principis de 2017.

Funcionaris del Programa Commercial Crew de la NASA, Boeing i SpaceX, van revelar -parlant per primera vegada junts des de l’adjudicació dels contractes definitius de desenvolupament i certificació-, alguns dels detalls dels seus plans per a comptar amb un sistema de llançament operatiu tripulat que reconnecte Estats Units amb l’Estació Espacial mitjançant naus pròpies tripulades. Des de la retirada dels transbordadors, totes les tripulacions arriben en naus russes Soyuz.

Nau espacial Crew Dragon.

Les naus CST-100 i Crew Dragon

La NASA va seleccionar Boeing i SpaceX al setembre de 2014 amb les seues naus respectives, CST-100 i Crew Dragon, juntament amb els coets que els elevaran en òrbita i totes les xarxes essencials per a la seguretat dels vols i operacions en terra de la missió.

Dues imatges de la nau CST-100, de la companyia SpaceX,

A diferència d’altres naus espacials de la NASA, aquesta nova generació de vehicles tripulats serà dissenyat, construït i operat per les empreses propietàries.

La nova nau espacial permetrà ampliar la tripulació de l’estació a set astronautes i cosmonautes, la qual cosa significa el doble de temps per a la recerca a bord, 80 hores a la setmana en lloc de les 40 actuals. A més, la privatització del vol a l’òrbita baixa de la Terra permetrà a la NASA centrar-se en els desafiaments de l’exploració de l’espai profund i el viatge a Mart amb el coet SLS i la nau espacial Orion.

Boeing i SpaceX preveuen l’ús de les instal•lacions en el Centre Kennedy i la propera estació de la Força Aèria de Cabo Cañaveral per a llançar les seues naus.

Comparteix

Icona de pantalla completa