Diari La Veu del País Valencià
Barceló (EUPV): ‘Hi ha hagut un silenci còmplice del PP fins a la detenció d’Helga Schmidt’

RedactaVeu / València.

La portaveu adjunta d’EUPV en les Corts, Esther López Barceló, ha declarat aquest dimarts que les detencions de la Intendent del Palau de les Arts, Helga Schmidt, i de l’aleshores gerent i liquidador de RTVV, Ernesto Moreno, “confirmen i demostren totes les greus irregularitats que Esquerra Unida porta mesos i mesos denunciant”.

“Volem que la consellera Català retire les seues greus acusacions d’ahir i que explique públicament què pensa fer el Consell amb el Palau de les Arts ara que la Intendent que van nomenar en el seu moment està detinguda”, ha afegit López Barceló, qui ha recordat que l’informe Diógenes que va redactar un extreballador “ja assenyalava clarament les presumptes irregularitats per part d’Ernesto Moreno, al qual la Intendent sempre defensà”.

Moreno, un càrrec de confiança del PP

A més, López Barceló ha recordat que “Ernesto Moreno és un càrrec de confiança del Partit Popular que executava les tasques més brutes, com col·laborar en la liquidació de la nostra televisió pública”. “La seua detenció suposa una taca per al Consell, que haurà de donar moltes explicacions”, ha afegit la portaveu adjunta d’EUPV en les Corts.

Segons ha apuntat la diputada d’esquerres, “la detenció de Moreno podria estar vinculada amb la contractació dels serveis de comunicació, publicitat i promoció”, tal com reflecteix l’annex cinquè de l’informe de la Intervenció de la Generalitat, arran de les dades que aporta l’informe Diógenes.

“La destitució de Helga Schmidt arriba molt tard i demostra una manca absoluta de responsabilitat per part del Consell, que no pot dir que no estava informat de tot el que havia estat succeint al Palau de les Arts, sinó tot el contrari. Helga Schmidt ha actuat sempre amb la cobertura dels diferents consells del PP, començant pel de Camps i acabant pel de Fabra”, ha criticat López Barceló.

Per una altra banda, la parlamentària d’esquerres considera un “autèntic escàndol” que al menys des de 2010 el Consell fóra coneixedor de les “brutals irregularitats” en el Palau de les Arts i “pareix que no van moure ni un dit”. Per a López Barceló “resulta cridaner que el Consell no actués fins a l’any 2013, quan pareix que Eusebio Monzó coneixia les irregularitats des de 2010”.

Comparteix

Icona de pantalla completa