Diari La Veu del País Valencià
La Justícia continua endavant amb la querella d’’EUPV contra diversos consellers per “opacitat crònica”

RedactaVeu / València.

El jutjat d’instrucció número 2 de València ha dictat una providència per la qual segueix endavant amb les diligències prèvies per la querella que presentà Esquerra Unida el passat mes de novembre contra quatre consellers en actiu – Mª José Català, Máximo Buch, José Císcar i Isabel Bonig- i un exconseller – Serafín Castellano-, per impedir els drets cívics dels diputats d’Esquerra Unida, “al negar-nos documentació que havíem sol·licitat com a diputats i diputades de les Corts Valencianes”, explica el síndic d’EUPV, Ignacio Blanco. Blanco actua com a querellant en aquest procediment, junt a la coordinadora de la formació d’esquerres, Marga Sanz, i la resta de diputats del grup parlamentari, Esther López Barceló i Lluís Torró, i l’exdiputada Marina Albiol. El jutjat ha demanat al Consell que certifique la condició de membres d’aquest dels consellers i exconseller, amb la previsió que el procediment puga passar al TSJ per la seua condició d’aforats.

El síndic d’EUPV destaca: “De moment la querella ja ha tingut els seus efectes, perquè se’ns ha donat, encara que siga limitada i parcial, documentació que prèviament se’ns havia negat, com és el cas de la investigació del ‘topo’ de Presidència. Així i tot, encara hi ha moltes sentències per complir, segueixen havent moltes negatives injustificades, segueixen havent molts procediments en què el Consell ha estat condemnat i que el jutjat d’instrucció ja ha sol·licitat al TSJ que li lliure notificació”.

Blanco ha recordat que Esquerra Unida ha guanyat quasi una vintena de sentències, “més les de la resta de grups parlamentaris de l’oposició, que sumen ja entre totes una trentena. I són les que avalen aquesta querella. En cadascuna la Justícia ja s’ha pronunciat determinant que s’ha vulnerat la Constitució i la llei, i que no se’ns dóna cap argument legal per a denegar-nos la documentació o informació que reclamem”. El parlamentari mostra la seua confiança amb la Justícia. “Esperem que el procés avance ràpidament fins al final. Sabem que els querellats estan nerviosos, i la veritat és que tenen motius per a estar-ho”.

“L’opacitat del Consell no pot tenir premi, al revés, per a això estan les lleis, per a complir-les. La transparència és l’únic antídot contra la corrupció, i la nostra acció legal en aquest cas busca precisament això, evitar que es tornen a reproduir els casos de corrupció que hem patit en el País Valencià durant els últims anys”, subratlla Blanco.

Comparteix

Icona de pantalla completa