Diari La Veu del País Valencià
El Consell torna a denegar informació a EUPV en el cas del ‘topo’

RedactaVeu / València.

El síndic d’EUPV en les Corts, Ignacio Blanco, ha denunciat de nou l’opacitat que envolta el cas del “topo” de Presidència. “Així com l’altre dia ens donaren accés, limitat i sense còpia això sí, a l’informe de conclusions dels interrogatoris a funcionaris de Presidència que es van fer en gener de 2014, ara ens neguen informació, a través d’una resposta del conseller de Governació, sobre la investigació posterior referida a les actuacions del Cap de Seguretat de Fabra. Tanmateix, el conseller Santamaria torna a agafar-se al criteri de la “reserva” per a impedir-nos accedir a aquesta informació. Sembla que hi ha, una vegada més, molt a amagar”, critica.

Blanco preguntà fa uns mesos quines foren les persones concretes que prestaren declaració en aquesta investigació interna, “i ho férem perquè el conseller Santamaria va dir que s’havien interrogat 10 persones, i volem saber qui són, i específicament si entre elles estaven el president Fabra i el vicepresident Ciscar, que sembla que s’espien entre ells”, remarca.

El portaveu d’EUPV anuncia que el seu grup parlamentari reiterarà les preguntes, “perquè exigim claredat en l’escàndol del topo i perquè l’assumpte és seriós. Volem saber quines són les persones que van ser interrogades en la investigació sobre l’actuació policial o parapolicial, perquè es podrien haver vulnerat drets fonamentals”. Blanco subratlla: “ja sabem que l’assumpte està en aquestos moments en el jutjat, que podria haver il·lícits penals, però volem també que s’assumisquen responsabilitats polítiques, i el fet que la documentació s’haja entregat a la Fiscalia no és obstacle perquè també tinguem dret a disposar d’ella com a representants dels ciutadans”.

Comparteix

Icona de pantalla completa