Diari La Veu del País Valencià
El millor fotoperiodisme de 2014 a València
Europa Press / València

Després de l’èxit de la passada edició, en la qual més de 7.000 persones van visitar la World Press Photo 13 en els 21 dies que va durar l’exposició, el Palau de Valeriola, seu de la Fundació Xirivella Soriano, tornarà a acollir l’exposició de fotoperiodisme més important a nivell mundial del 17 de gener al 15 de febrer i exposarà un total de 130 imatges, entre fotografies individuals i complets reportatges gràfics, que mostren els esdeveniments més destacats de 2013, però, a més, conviden a reflexionar sobre el context social.

El jurat internacional de la 57a edició de World Press Photo Contest, format per 18 experts en periodisme gràfic, ha seleccionat la imatge del fotògraf nord-americà John Stanmayer, de la VII Photo Agency, com la World Press Photo of the Year 2014.

La imatge mostra un grup d’immigrants africans a Djibouti arran de mar alçant els seus telèfons mòbils per a capturar una xarxa telefònica de baix cost de la veïna Somàlia.

En l’edició d’enguany han participat 5.754 fotògrafs de tot el món amb un total de 98.671 imatges, d’entre els quals van ser seleccionats 53 fotògrafs de 25 nacionalitats diferents. Els fotògrafs espanyols Moisés Samán i Pau Barrena han aconseguit el Segon Premi en la categoria Notícies Generals i el Tercer Premi en la categoria Retrats respectivament.

Prenent l’exposició com a punt de partida, Doctornopo articula un Projecte Cultural Integral. La voluntat de cada edició de World Press Photo a València és la de connectar l’exposició i el seu contingut amb el context i el públic local aprofundint en la reflexió sobre el Dret a la Informació abordant-ho des de diferents perspectives cada any.

A més de promoure la mirada crítica del públic a través d’aquests debats, també es promou la formació amb una sèrie de visites guiades de continguts específics enfocades a atendre les necessitats de determinats col·lectius. Aquestes propostes versaran sobre ‘Continguts educatius’ orientada a estudiants de Batxillerat i Secundària; ‘Periodisme i Fotografia’ per a estudiants i professionals de la Fotografia; i ‘Dones a través del periodisme gràfic”, visita que s’orientarà a la reflexió sobre el paper de la dona en les diferents parts del món i la seua representació i presència en l’exposició.

Comparteix

Icona de pantalla completa