Diari La Veu del País Valencià
EUPV proposa que les Corts declaren ‘il·legítim’ el deute de la Generalitat per Valmor
RedactaVeu / València

Davant aquest escenari, Esquerra Unida planteja la realització d’una auditoria ciutadana i transparent, “que determine quina part d’eixe deute és il·legítim i, per tant, es renegocie almenys, o fins i tot no es pague quan es done un cas com el de Valmor”, ha avançat.

Blanco subratlla que el cas de Valmor “ha suposat l’assumpció de les pèrdues milionàries d’una empresa privada per part d’una empresa pública a través d’una decisió completament opaca i segurament il·legal. Des d’EUPV vam presentar la primera denúncia a la Fiscalia Anticorrupció, que finalment ha formalitzat una querella davant el TSJ. Ara plantegem a través d’una Proposició No de Llei que les Corts Valencianes declaren il·legítim el deute assumit per la Generalitat Valenciana amb la compra de Valmor, que es va fer per 99 cèntims d’euro en unes condicions absolutament lesives per a l’erari públic”.

El diputat d’EUPV explica que eixa operació té com a conseqüència que “la Generalitat haja assumit deutes amb proveïdors per contractes que estan sota investigació, i fins i tot deutes financers amb entitats com Bankia, que era propietària de Valmor. Aquest és un cas claríssim de deute il·legítim. El poble no ha de pagar els fastos i la corrupció del PP, els deliris de grandesa del senyor Francisco Camps i el presumpte tracte de favor que el Consell d’Alberto Fabra va donar als seus amics Roig, Aspar o Cotino”, afirma Blanco.

Esquerra Unida considera que l’elaboració d’una auditoria ciutadana del deute és “un necessari exercici de transparència. Ja és hora que, després de dues dècades d’opacitat, coneguem on han anat a parar els nostres diners i que es depuren les responsabilitats quan aquestos no han estat destinats a servir els interessos generals. S’ha de donar una solució política a un problema que ha estat generat políticament. Declarar il·legítim el deute assumit per la Generalitat per la compra de Valmor seria un primer pas en eixa direcció”, conclou Blanco.

Comparteix

Icona de pantalla completa