Diari La Veu del País Valencià
Ignacio Blanco: ‘Sembla que Cotino comença a recuperar la memòria’

RedactaVeu / València

El síndic d’EUPV, Ignacio Blanco, ha registrat de nou la petició de compareixença de Juan Cotino en les Corts perquè explique la seua implicació en l’organització de la visita del Papa.

Blanco ha afirmat que, l’expresident de les Corts, “sembla que ha començat ja a recuperar la memòria. Fins ara, el senyor Cotino havia pecat molt -i a més contra l’octau manament- perquè una i altra vegada negà participar en aquestes reunions, negà tenir qualsevol relació amb l’organització de la visita del Papa i, de sobte, ara sí recorda que alguna cosa tenia a veure i que alguns passejos feia pel riu per veure on s’ubicarien les pantalles”.

Aquestes pantalles, segons Blanco, “suposaren molts milions d’euros per a la trama Gürtel i per al PP” i, per tant, “el senyor Cotino ha de donar explicacions no sols davant el jutge, sinó també davant les Corts Valencianes”.

Des d’EUPV ja sol·licitaren la compareixença de Cotino per aquest assumpte en les Corts, però el PP va intentar vetar el seu debat justificant que les paraules de Cotino deixaven clar que ell no tenia res a veure.

Una visita de 24 milions d’euros

“Ara que l’expresident de les Corts s’ha desdit d’aquelles paraules, entenem que hi ha una oportunitat perquè el PP accepte la seua compareixença en les Corts i perquè els diputats i diputades que representem el poble li pugam preguntar què va fer per afavorir a una trama corrupta amb ocasió de la visita del Papa que ens va costar quasi 24 milions d’euros”, subratlla

Blanco.

El síndic d’esquerres acusa Cotino de “burlar-se de la intel·ligència dels ciutadans”. “Tot el món sap –ha dit Blanco- que el senyor Cotino està en el centre del cas Gürtel, com ha estat en tots els casos de corrupció i escàndols que han esguitat el PP valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa