Diari La Veu del País Valencià
Juan Ponce: ‘Ara toca eixir de la crisi creant ocupació de qualitat amb l’Economia Verda’
RedactaVeu / València

“Aquest és el meu projecte, de vida i de País. Aquesta legislatura he pogut treballar amb centenars de membres de Compromís i amb multitud d’entitats ciutadanes de tot el nostre territori, i vull seguir fent-ho, ja que sé que som la gent que necessita la nostra terra”.

Amb eixes paraules, el diputat autonòmic de Compromís Juan Ponce, ha anunciat aquest divendres la presentació de la seua candidatura a les Primàries de Compromís per a les seues llistes autonòmiques.

Ponce, portaveu d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient del grup parlamentari durant aquesta legislatura, i que optarà per un lloc en la llista autonòmica per la demarcació de València, ha volgut en la seua presentació posar en valor el treball realitzat en els últims tres anys i mig. Un treball que, si en algun cas no ha arribat a fructificar, ha sigut “a causa del bloqueig sistemàtic del Partit Popular”.

No obstant açò, segons el diputat verd, a partir de maig de 2015 arribarà el moment de “posar en pràctica tot el que hem treballat”, començant per “reactivar l’economia valenciana impulsant el que sabem que cal fer: el que han fet molts municipis governats per Compromís i altres territoris d’Europa”.

Economia Verda

En aquest sentit, ha detallat que el seu principal objectiu és posar en pràctica l’Ecologia Política en tot el País, impulsant una Economia Verda basada tant en sectors tradicionals com en els més innovadors.

“Necessitem una agricultura de qualitat, ecològica, diversificada i que tinga futur tant a casa com en altres mercats”; les energies netes -“que ens fan autosuficients i creen més ocupació”-; la rehabilitació d’habitatges i del patrimoni, per a “reciclar el sector de la construcció”; l’impuls de la mobilitat sostenible i de l’estalvi i l’eficiència energètica, que es notarà en les butxaques de la ciutadania; la “Reducció, Reutilització i Reciclatge de Residus, que ajudarà a crear moltes petites empreses i desenes de milers de llocs de treball”— o “la protecció del nostre patrimoni natural de l’especulació i de les plagues heretades”. Mesures que es traduiran, ha apuntat, en “ocupació verda i de qualitat”.

De la mateixa manera Juan Ponce no ha volgut oblidar una de les assignatures pendents de l’actual govern valencià, i que és una “aposta comuna” de tots el seu companys: el “reforç dels serveis públics degradats estos 20 anys”, Educació, Sanitat, Benestar Social i R+D+i –“cada euro invertit en recerca reverteix en fins a 5 € a la societat”, apunta-, amb el que es frenarà “l’emigració dels nostres joves, que són el nostre principal actiu, i són el nostre futur”.

D’altra banda, Ponce, que aquesta legislatura també exerceix de portaveu del grup municipal de Compromís a Vilamarxant, ha aprofitat per a anunciar que en aquesta localitat no se celebraran Primàries per a elaborar la candidatura municipal, després d’arribar a un consens els membres de l’agrupació local, i que en 2015 ell no ocuparà la capçalera de la llista, cedint-la a una persona independent del municipi.

Comparteix

Icona de pantalla completa