Julià Álvaro: ‘O ens salvem junts, tots, o no se salva ningú’

El periodista i coportaveu de VerdsEquo, Julià Álvaro, ha anunciat hui la seua candidatura a les Primàries de Compromís per a les Corts, institució que assegura que vol 'ajudar a dignificar ficant-la al servei dels vulnerables i de la gent del carrer'
11 desembre 2014 01:00h
Julià Àlvaro.

RedactaVeu / València

"Des de les Corts Valencianes es pot dignificar, i molt, la vida de la gent, ajudar-la a ser més lliure i més feliç. Per açò em presente, per açò vull ser diputat, per a dir alt i clar que ací o ens salvem junts, tots, o no se salva ningú".

Amb aquestes paraules el periodista i coportaveu de VerdsEquo, Julià Álvaro, ha anunciat aquest dijous la seua candidatura a les Primàries de Compromís per a les Corts.

Julià Álvaro, que optarà a un lloc en la llista per la demarcació de València, ha assenyalat que el canvi al País Valencià “està al nostre abast, i Compromís serà una eina fonamental per a aconseguir-ho”.

Segons ha apuntat, els avala “el treball fet, la nostra estima pel país, les mans netes i la democràcia interna”, que es reflecteix en unes Primàries “obertes a tothom”, motiu pel qual convida a tots a participar perquè “marquen amb la seua elecció les polítiques que desitgen que posem en pràctica”.

Un periodista “amb bagatge”

Al servei d'eixa empresa, Julià Álvaro vol posar el seu “bagatge de trenta anys en el món del periodisme, en l'estudi de la política i en l'activisme social”, sumant-se a un grup de Compromís en el parlament valencià “que ha d'ajudar a canviar el món començant per canviar el País Valencià”. En eixe sentit, Álvaro desitja amb la seua candidatura “obrir una porta a l'esperança”, demostrant que es pot “legislar pensant en els vulnerables, i canviar l'ordre de preocupacions del poder”.

Per a açò, ha promès “fer front als poderosos, independentment que es diguen Madrid o Brussel•les, porten corona o 'gomina', tributen en paradisos fiscals o presidisquen grans consells d’administració, parlen en castellà, en anglès o en valencià”.

Julià Álvaro, extreballador de Canal 9 que engegara l'històric Comitè d'Informatius de RTVV en la dècada dels 90 -amb el qual va denunciar en les mateixes Corts la manipulació que es començava a practicar en l'ens-, també aspira a aportar tota la seua experiència en la futura apertura d'una nova RTVV, de cara a “garantir que siga un mitjà lliure i independent de qualsevol influència política, amb la finalitat que no es puguen repetir els vells excessos ni s'inventen d'altres nous”.

Finalment, Álvaro ha volgut recordar que, “encara que semble que ningú disputarà per uns motius o uns altres les candidatures de Mònica Oltra i Enric Morera” en els primers llocs de la llista per València, “encara hi ha molt a decidir des del punt de vista autonòmic”, ja que “del que vote la ciutadania, no solament militants i simpatitzants, dependrà com serà un Compromís cridat a formar part del futur govern de la Generalitat valenciana”.


 

next