Diari La Veu del País Valencià
Guanyem València consolida la seua proposta municipal amb unes jornades obertes
Europa Press / RedactaVeu / València

El document sortint estarà sempre “obert” a noves idees, ha subratllat Iñaki Pérez, un dels membres de la formació, qui ha explicat que la idea és que aquestes jornades es convertisquen en un “lloc de trobada” en el qual persones i col·lectius puguen difondre la seua “realitat social” de manera que el programa de Guanyem puga respondre a les seues necessitats.

L’obertura d’aquestes ‘Jornades d’Ètica i Municipalisme, Guanyem València per una ciutat oberta’, aquest divendres 12 a les 19.00 hores, serà a càrrec d’Elvira Vila (Ganemos Madrid) i Rosa Gonzálbez (Guanyem València). Continuaran el dissabte 13, a les 10.00 hores, amb la jornada ‘Compromís ètic: per una altra forma de fer política’ en la qual s’exposarà un primer document de treball obert a les aportacions dels presents.

A la vesprada, a les 16.30 hores, s’impartirà la xarrada ‘Propostes per a una ciutat’ i a partir de les 17.00 hores tindran lloc quatre ‘Espais ciutadans’ simultanis en els quals es debatrà sobre quatre temes diferents.

L’Espai 1 serà sobre la ‘Reapropiació de l’espai públic’ (amb Solar Corona, Desdejuni de Vianants, Orriols Conviu, Enajes Urbanos, Centre Cultural Tres Forques); l’Espai 2 ‘Urbanisme per a les persones’, (amb Fent Ciutat, Mobilitat Sostenible, Litoral per al Poble i l’arquitecte valencià Carles Dolç); Espai 3 ‘Participació ciutadana’ (Grup de Participació Ciutadana del 15M, Antonio Goytre, Orriols Conviu i Plataforma pel Dret a Decidir); i Espai 4 ‘Rehabilitant l’Ajuntament’ (amb Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute, Plataforma d’Afectats per les Hipoteques i Andreu Boix).

La posada en comú serà a les 20.30 hores, després de la qual, a les 21.30 hores, hi haurà la clausura popular amb el rap combatiu de Sergi Nagant.

Aquestes jornades són “molt importants”, ha assegurat un altre dels seus membres, Rafael Juan, ja que d’elles eixiran les principals línies del seu programa. En aquests moments existeixen quatre comissions treballant per a donar forma al projecte “l’objectiu últim del qual” ha apuntat, és “accedir a l’Ajuntament de València i recuperar-lo per a la ciutadania amb una altra forma de fer política”.

“Confluència de partits” i primàries

En aquest sentit, ha explicat que després d’una primera assemblea general en el Teatre Micalet i una segona davall el Pont de Calatrava, aquestes jornades són un “pas avant” en la formació de Guanyem que segueix estudiant “amb qui i com” presentar-se als pròxims comicis municipals.

En concret, hi ha quatre comissions de treball “totalment obertes a la participació ciutadana”. La Comissió de Municipalisme i Programa cerca arreplegar les sensibilitats dels barris i els seus col·lectius; la Comissió de Comunicació s’encarrega de la difusió i relacions amb la premsa; la Comissió de Metodologia i Organització tracta els temes candents i de l’agenda del dia a dia; i la Comissió de Confluència estudia “l’acostament amb partits polítics i col·lectius socials”.

Ara com ara “no hi ha partits polítics ni col·lectius” integrats en Guanyem València, encara que sí membres d’aquests a títol individual. No obstant açò, encara s’està estudiant com “confluir” amb ells, no solament amb Podem, ha precisat en ser preguntat sobre aquest tema en concret.

Tanmateix, encara no ha establit “la forma” de presentar-se a les eleccions municipals. “És un debat que està ací i que no defugim en absolut”, i que finalment haurà de votar-se en Assemblea General, així com els seus candidats, encara que això sí, “hi haurà primàries”, ha asseverat Rafael Juan.

La coalició de partits és una de les opcions que es barregen per a concórrer als comicis, també podrien acudir com a agrupació electoral -encara que aquesta opció no tindria representació en la Diputació- o com a partit. En qualsevol cas, la idea és “donar veu a la ciutadania més enllà dels partits polítics tradicionals, constituir-se com a canal perquè la ciutadania puga fer les seues aportacions, també a posteriori” després de les eleccions, ha conclòs Pérez.

Comparteix

Icona de pantalla completa