Diari La Veu del País Valencià
Mollà es presenta a les Primàries de Compromís a les autonòmiques i a Elx
RedactaVeu / Elx

La diputada de Compromís i portaveu local, Mireia Mollà, ha anunciat aquest divendres en una roda de premsa celebrada al municipi il•licità que es presentarà a les primàries de la formació per a l’Alcaldia d’Elx i a les autonòmiques.

La diputada de Compromís ha assenyalat que “també hem sigut una formació molt constructiva, que ha situat a l’epicentre del dia a dia parlamentari els problemes i les solucions per eixir d’aquesta situació de crisi”.

“Són huit anys en els quals he treballat durament a Les Corts, són huit anys on Elx també ha estat present al parlament valencià a través de Compromís i a través de la meua participació com a diputada, però entenc que hui toca anunciar que vull estar present en aquest canvi polític que al 2015 ha de produir-se a l’Ajuntament d’Elx, ja que vull participar de manera activa en les decisions que es prenguen al meu municipi i vull ser protagonista de les solucions que necessitem per eixir de la situació d’emergència econòmica, social i política que patim”, ha destacat.

Mireia Mollà ha afirmat que anuncia aquesta decisió, “a més, en un context polític en què la ciutadania està reclamant gent responsable, gent que no mire pels seus interessos particulars o partidistes, gent que es crega la política i la honestedat en la gestió pública i crec que he demostrat en aquest temps que estic disposada a deixar-me la pell per ser una digna representant en les administracions públiques”.

En aquest sentit, la diputada autonòmica ha animat a la gent a participar, “no només en aquest procés de primàries, en el qual espere que em voten per ser cap de llista, sinó també a recolzar a Compromís en les eleccions municipals de 2015 per a formar part de l’Ajuntament i, en tot cas, per a ser qui dirigisca el consistori com a cap visible, però amb un equip, que no solament haja de conformar Compromís, sinó aquelles formacions polítiques que formen part de la corporació i que tinguen ganes de resoldre els problemes polítics dels ciutadans i ciutadanes”.

“Som una formació amb ganes de consensuar, parlar i fer”

“Nosaltres som una formació responsable i amb ganes de consensuar, parlar i fer que les accions polítiques no vinguen de la veritat absoluta que vulga tenir algú en concret, sinó del consens, de la planificació i d’aquests acords que s’han d’assolir”, ha afegit.

Sobre la candidatura autonòmica, Mireia Mollà ha explicat que en aquests huit anys d’oposició, Compromís ha sigut “peça fonamental del canvi polític que es produirà a nivell autonòmic al 2015, fins el punt que ningú discuteix que al 2015 el govern de la Generalitat deixarà d’estar en mans del poder absolut del PP, un poder autoritari, corrupte, que ha primat interessos espuris i no ciutadans”.

“Jo he format part d’eixe grup i crec q em dec a la ciutadania d’Alacant i les sues comarques on no només serà un canvi de govern, sinó un canvi parlamentari que ha de dignificar la institució i recuperar-la com a casa de totes i tots, front un PP que en Les Corts s’ha oblidat de la paraula, dels consensos, del debat i dels problemes de la gent per convertir-se en un ‘cortijo’”, ha destacat.

La diputada de Compromís ha conclòs que, en eixe sentit, es compromet “a ser la veu de la ciutadania en les comarques del Sud, i d’Elx de manera molt destacada”, ja que “vull seguir fent una lluita combativa perquè en el canvi de govern es cobrisquen les necessitats que té el nostre municipi”.

Les persones que vulguen ser candidates a les primàries de Compromís per Elx podran presentar la seua candidatura des de hui fins el 12 de desembre.

D’altra banda, des de hui mateix fins el 21 de gener qualsevol persona major de 16 anys empadronada a Elx podrà inscriure’s en el cens per a triar els candidats, només declarant la seua voluntat de compartir els valors de Compromís. Un cens on ja estan inscrits directament tots els militants i simpatitzants de Compromís i els partits que composen la coalició.

La votació presencial als candidats de les primàries serà el 31 de gener, però també es podrà votar per internet els dies previs, el 28, 29 i 30 de gener. La web en la qual qualsevol ciutadà pot inscriure’s a les primàries és https://compromis.net/primaries/.

Comparteix

Icona de pantalla completa