RedactaVeu / València

El gerent del Consorci Hospital General de València, Sergio Blasco, a qui investiga un jutjat de València per la seua suposada relació en adjudicacions per a la construcció de dos hospitals a Perú, ha presentat aquest dijous la seua dimissió, si bé no ha especificat els motius de la seua renúncia.

A principis de novembre, i després d’una denúncia presentada per Esquerra Unida davant la Fiscalia Anticorrupció, el Jutjat d’Instrucció número 6 de València va iniciar la investigació de la suposada relació de Blasco, nebot de l’exconseller Rafael Blasco, en adjudicacions per a la construcció de dos hospitals a Perú.

Aquesta causa, declarada secreta, va nàixer de la querella que va presentar en el seu moment la Fiscalia contra Rafael Blasco i altres excàrrecs de la Conselleria de Sanitat, segons el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV). El jutge ha dividit la recerca en dues causes per entendre que els fets denunciats no guarden relació.

Segons va denunciar EU davant la Fiscalia Anticorrupció el passat mes de maig, l’altra recerca està relacionada per una suposada trama dedicada a la malversació de cabals públics “protagonitzada” per Sergio Blasco.

Sergio Blasco durant una visita a Perú.

La causa sobre col•laboracions internacionals de Sergio Blasco diu que hauria teledirigit” la construcció de diversos hospitals a Perú exportant el model Alzira de sanitat públic-privada. Per a açò, hauria comptat amb els serveis de diverses empreses estatals que han rebut adjudicacions de la Generalitat i amb la Fundació de l’Hospital General “com a pantalla”.

Barceló (EUPV): “Lamentablement el conseller Llombart no ha destituït Sergio Blasco”

La portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Esther López Barceló, ha declarat, arran de la dimissió aquesta vesprada del gerent del Consorci Hospital General Universitari de València, Sergio Blasco, que “ens alegrem que el senyor Blasco per fi haja assumit la seua responsabilitat política i haja dimitit”.

López Barceló, firmant junt a la diputada provincial d’EUPV en la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, de la denúncia a la Fiscalia anticorrupció de la presumpta trama de Perú, ha afegit que “lamentablement no ha sigut per una destitució per part del conseller Llombart i per això també lamentem que hui no s’haja assumit per part del Partit Popular la responsabilitat d’aprovar la petició d’Esquerra Unida d’una comissió d’investigació sobre la presumpta trama del senyor Sergio Blasco”.

El conseller Llombart, amb Sergio Blasco.

Per la seua banda, la diputada d’EUPV en la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo ha apuntat que “és evident que la dimissió ve motivada per la denúncia d’Esquerra Unida davant la Fiscalia anticorrupció”. “El Consell i la Diputació de València hauran d’assumir la seua responsabilitat si es demostren els fets denunciats”, ha advertit.

Aquest migdia la parlamentària autonòmica havia desvelat, durant el debat sobre la proposta de comissió d’investigació en les Corts que el PP ha tombat, que la Fundació de l’Hospital General participa en un projecte amb una empresa privada en Guinea Equatorial “i casualment per allí apareixen la neboda de Sergio Blasco i la seua parella”.

La neboda de Sergio Blasco, ha recordat la diputada d’EUPV, “és administradora única d’una empresa investigada per la Fiscalia anticorrupció”. A més, la parlamentària d’esquerres ha apuntat que “el mateix Sergio Blasco va visitar en persona els projectes en Guinea Equatorial”.

Comparteix

Icona de pantalla completa