Diari La Veu del País Valencià
Enric Morera veu ‘encarrilat’ el procés de primàries de Compromís
Europa Press / València

Morera s’ha pronunciat d’aquesta manera en les Corts en relació al procés de primàries de la coalició, amb motiu de la reunió de l’executiva de Compromís aquest divendres per a tractar de tancar l’acord que permeta votar i consensuar el reglament de primàries, després que dissabte passat no s’arribara a un acord en el Consell General.

El responsable del Bloc, a preguntes dels mitjans en relació a l’esmena que va provocar la ruptura del consens en l’acceptació del reglament per part de membres de la formació nacionalista de Castelló, ha assenyalat que allò va ser un “toc d’atenció” per a tractar d’aconseguir “una aprovació més àmplia” i “s’ha aconseguit”.

Així mateix, ha aprofitat per a apuntar que la gent que va rebutjar el reglament dissabte passat en el Consell General “representen els seus col·lectius locals i territorials”, no el Bloc.

Pel que fa al nou procés d’aprovació del reglament, ha explicat que en lloc d’una votació ‘in situ’, l’opció de fer-ho via telemàtica “és molt interessant” -encara que s’han d’aprovar en l’executiva de la coalició-.

Amb l’obtenció de dos terços, el procés podria continuar avant, ha precisat Morera, qui ha apuntat que el dijous de la setmana vinent podria finalitzar aquest escrutini telemàtic, després del qual s’obrirà un període de nou dies perquè qui vulga presentar-se ho anuncie. Posteriorment, hi haurà un altre temps per a arreplegar avals, per a ampliar els censos, i per a una “petita campanya electoral interna”.

No ha decidit si es presentarà a la candidatura a la Generalitat

Preguntat per si es presentarà a les primàries, Morera ha explicat que una vegada estiga aprovat el reglament pel Consell General de Compromís, prendrà la decisió “escoltant la gent”. “Aquest procés també m’ha servit per a madurar la meua decisió que encara no està presa”, ha apuntat.

En aquesta línia, ha indicat que les primàries “no són solament importants per l’elecció democràtica dels candidats, sinó per la cerca de la connexió amb la societat per a convidar els ciutadans a fer política amb nosaltres”, ha remarcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa