Diari La Veu del País Valencià
Pere Fuset anuncia la seua candidatura a les primàries de Compromís per València
RedactaVeu / València

L’aspirant s’ha mostrat agraït a les persones que han compartit les seues reflexions a propòsit de la candidatura al temps que afirmava que la seua decisió “naix sobretot del comboi davant un canvi imminent i profund en la ciutat que m’ha vist nàixer i madurar i per la qual ara vull implicar-me a fons”.

Fuset, que va ocupar el cinquè lloc a la llista municipal de 2011, destacà que “és precisament eixa il·lusió per repensar València el que vull aportar tant a la candidatura de Compromís,com al procés de transformació de la ciutat”. Un procés que “un valencianisme modernitzador i regenerador pot impulsar”

Per a Fuset, “Compromís ha d’aprofundir en la proposició i oferir a la ciutadania un pacte pel cogovern de València, on totes i tots siguem corresponsables de traure la ciutat del pou i recuperar l’autoestima des d’un nou projecte col·lectiu”. Una actitud estratègica que en opinió de Fuset “serà possible si realment creiem en les oportunitats i som capaços de comunicar i socialitzar el canvi.”.

Perfil

Pere Fuset, (València, 1982) té estudis de sociologia i treballa com a director de projectes d’una entitat cívica valencianista, ocupació que compagina voluntàriament amb el seu activisme comunicatiu. Entre altres treballs anteriors destaca el seu pas per l’edició d’un magazine digital i en l’equip de sensibilització d’una coneguda ONG internacional.

Veí de Russafa, tot i que criat en Montolivet, Fuset va ser impulsor del pioner portal Valencianisme.com l’any 2000 que advocava per un nou i modern valencianisme de construcció. Ha estat secretari general del BLOC JOVE (2005-2008) i vicepresident del Consell de la Joventut de la CV (2012-2014), organisme triat pels representants de l’associacionisme juvenil.

Fuset va ser el responsable de campanyes com “Adéu PP” al 2007 i del primer “lip dub” de la política a l’estat espanyol. O més recentment de la campanya “Fotocol de Brussel·les”, o la “Vitamina Compromís” a les eleccions de 2011 durant les quals també va exercir de Community Manager de la coalició.

Impulsà i coordinà la sectorial de festes populars de Compromís i fou el representant de la formació al Consell Rector de JCF de 2011 a 2013.

En l’actualitat és membre de l’Executiva de Compromís per València, en l’àrea de comunicació, integrant del Comité de Campanya així com membre del Consell General de Compromís. A les eleccions locals de maig de 2011 va ocupar el 5é lloc de la llista que encapçalà Joan Ribó i que va obtindre 3 regidors. Eixe mateix any, Fuset encapçalà la llista al Senat per la circumscripció de València i va obtenir vora 80.000 vots.

Comparteix

Icona de pantalla completa