Diari La Veu del País Valencià
Els Premis Periodístics distingeixen Marta Hortelano, Javier Alfonso i Josep Torrent
RedactaVeu / València

Nit del periodisme valencià amb els premis organitzats pel sindicat CSI.F i Grup Ribera Salut. Els premiats dedicaren els seus guardons als professionals acomiadats durant 2012.

Marta Hortelano, redactora del diari Las Provincias i periodista revelació 2012, va transmetre la passió i l’entusiasme amb el qual desenvolupa la seua professió, “la més bonica del món”. Va agrair la confiança del jurat i va recordar que la seua actual comesa laboral va sorgir d’una tertúlia, en aquesta mateixa gala, just feia dos edicions.

Javier Alfonso, premi al periodista de l’any 2012 i delegat de l’Economista, va subratllar, “no puc prescindir del plaer addictiu d’explicar històries”. Va llançar reflexions en forma de sentències com “ara els èxits i fracassos en la premsa duren minuts –en al·lusió a internet-; abans, 24 hores” o “la credibilitat que es construeix cada dia pot perdre’s en un minut o un tuit”.

Alfonso va defensar el treball i l’honestedat com a valors a llaurar pel periodista. “Pensar en el lector abans que en l’anunciant o en el teu cap i cercar la veritat despullant-la de tota idea preconcebuda”, van ser altres idees que va recapitular.

Josep Torrent premi a la trajectòria professional 2012 i delegat del diari El País al País Valencià, contempla “amb espant, la situació de la premsa valenciana. La crisi s’està portant tot per davant”. Va plantejar l’interrogant de “qui va a pagar la festa de posar gratis la informació als usuaris –també en referència a internet-?” i va sentenciar amb orgull que “aquest ofici té futur. Jo crec en el periodisme”.

Els guardonats amb autoritats i organitzadors

Daniel Matoses, president autonòmic de CSI.F, va enaltir amb anterioritat el rigor del jurat, compost per reconeguts professionals del periodisme, mentre que Alberto de Rosa, director general de Grup Ribera Salut, va posar l’accent en el paper essencial del periodisme en la societat, amb la qual cosa va coincidir amb el patrocinador, Gabriel Nuñez, president de Uniteco.

Per la seua banda, Miguel Borra, president nacional de CSI.F, va afirmar “que sempre que quede un periodista disposat a explicar la veritat hi haurà esperança”

La delegada del Govern, Paula Sánchez de León, va tancar l’acte ressaltant, igual que el seu antecessor en l’ús de la paraula. El conseller de Sanitat, Manuel Llombart, va destacar la vàlua professional dels tres guardonats.

Comparteix

Icona de pantalla completa