Diari La Veu del País Valencià
Compromís València centrarà les seues mocions en la lluita contra la corrupció
RedactaVeu / València

El portaveu del Grup Municipal, Joan Ribó, presenta una moció per tal d’aturar i previndre la lluita contra la corrupció a les fundacions, i en subscriu una altra conjunta amb la resta de grups de l’oposició per tal de fomentar la transparència en els processos d’accés a l’administració local. Per la seua banda, la regidora Pilar Soriano, proposarà mitjançant una moció que l’Ajuntament commine la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a abastir el llac de l’Albufera, en un volum i una qualitat d’aigua adequats.

Les preguntes que faran els regidors del Grup s’adreçaran a aspectes diversos, on l’urbanisme tindrà cert protagonisme. Així, la regidora Consol Castillo preguntarà pel lamentable estat de conservació de la passarel·la de vianants coneguda com el Cuc de la Llum que, tot i que haurà de connectar Natzaret amb la resta de la ciutat, està abandonada. La regidora també preguntarà pel desallotjament efectuat a l’avinguda de Catalunya i per les fogueres que els veïns del Cabanyal han denunciat als seus carrers, així com per l’exempció de certes plusvàlues de l’Ajuntament. A més, preguntarà per l’Operació Fred i pisos tutelats, pels programes de qualificació professional inicial i demanarà explicacions pel dinar d’un ex-regidor de l’Ajuntament.

La regidora Pilar Soriano preguntarà per la mesura electoralista de l’Ajuntament, que ha obligat les empreses de neteja a recuperar treballadors afectats per un expedient de regulació temporal d’ocupació per al manteniment de neteja, encara que se n’ha despreocupat durant tota la legislatura. També farà una pregunta oral per l’intent de censura als actes pel Dia mundial contra el VIH-Sida i l’ordenança que veta l’ús de les places de l’Ajuntament i la Mare de Déu per a la ciutadania.

El portaveu Joan Ribó també preguntarà per l’obertura de rases en el carrer Guillem de Castro, la retirada de cartells de les obres inacabades de la línia T2 del metro, i sobre l’edifici municipal del carrer del Mar 51 i sobre un solar situat entre els carrers de Portaceli, Motilla del Palancar i l’avinguda de Primat Reig.

Comparteix

Icona de pantalla completa