Morera encara no ha decidit si es presenta a les primàries

Enric Morera: 'som l'esperança de milers de persones per canviar una situació injusta i de maltractament'
14 novembre 2014 01:00h

EP / València.

El portaveu de Compromís a les Corts i secretari general del Bloc, Enric Morera, ha assegurat aquest divendres que decidirà si es presenta o no a les primàries de la coalició per ser el candidat a la Presidència de la Generalitat quan s'aprove el reglament sobre aquest procés, al Consell General, previst per al dissabte 22.

Així ho ha explicat en declaracions a Europa Press Enric Morera, qui ha destacat que farà el que considere "millor per al projecte" i sempre pensant "en la cooperació", ja que "som l'esperança de milers de persones per canviar una situació injusta i de maltractament".

El síndic de Compromís s'ha mostrat "satisfet" per l'aprovació per unanimitat a la Comissió Executiva de la coalició del reglament de primàries obertes a la ciutadania per triar el seu cap de llista a la Generalitat i la resta de candidats de la coalició a les pròximes eleccions autonòmiques.

"És un pas molt positiu i important dins el creixement col·lectiu de Compromís", ha subratllat Morera, qui ha indicat que encara que l'acord "no agradarà el cent per cent, permet avançar i potenciar un instrument important al servei dels valencians i la defensa de l'autogovern".

El reglament haurà de ser sotmés a "un debat intern" i aprovat pel Consell General de Compromís el pròxim dia 22. "El meu principal objectiu és aconseguir acord, vertebrar, sumar i integrar, i jo crec que estem en la bona direcció", ha manifestat.

En aquest sentit, ha assegurat que el seu següent "objectiu" serà "garantir un canvi sòlid, que done esperança a les persones", per a la qual cosa considera que és necessari "canviar la forma de fer política, no pensar en nosaltres, sinó en el servei que podem prestar".

Sobre aquest tema, ha assenyalat que es centrarà a explicar l'acord aconseguit "no solament per l'acord autonòmic, sinó també per les primàries municipals, que estan sent esperades per centenars de candidatures".

"El millor per al projecte"

Morera considera que quan culmine el procés "serà el moment perquè les persones que desitgen participar presenten les seues candidatures". Així, ha indicat que encara no ha decidit "res" i que prendrà la seua decisió en funció del que considere "millor per al projecte".

Per la seua banda, la portaveu adjunta de Compromís i líder d'Iniciativa, Mònica Oltra, ja va avançar a l'estiu que es presentarà per encapçalar la candidatura per als comicis autonòmics del 24 de maig, després de "reflexionar" molt durant el mes en què va estar suspesa de la seua acta de diputada, per la seua negativa d'abandonar l'hemicicle de les Corts després d'haver sigut expulsada pel llavors president del Parlament, Juan Cotino, la qual cosa va provocar la suspensió de la sessió, que es va reprendre una setmana després.

 
next