Diari La Veu del País Valencià
‘Habemus’ Primàries a Compromís després de sis hores de reunió
Xavier Pérez / València

Molt s’ha parlat d’aquestes primàries, peró des de la coalició ja volen oblidar tensions i centrar-se en els set mesos que queden per a les eleccions autonòmiques on els nacionalistes es juguen molt, i més després del la irrupció de Podemos.

Segons ha pogut saber La Veu, el reglament de Primàries estableix una elecció específica d’àmbit autonòmic per a triar el candidat de la coalició a la Presidència de la Generalitat que se situarà com a número 1 de la llista per la circumscripció de València.

Hi haurà una altra elecció en l’àmbit de cada demarcació per a triar la resta de les llistes. En les circumscripcions d’Alacant i Castelló es triarà al mateix temps els caps de llista, mentre que en la de València hi haurà una tercera elecció per a triar el número 2 de la candidatura.

El reglament, segons fonts de Compromís, incorpora garanties de paritat i pluralitat de les candidatures de la coalició. Així s’estableix que en la demarcació de València la garantia de pluralitat se situa en els llocs, 3, 5 i a la llista d’Alacant la garantia de pluralitat s’estableix en el número 3 de la papereta.

Les eleccions primàries seran obertes a tota la ciutadania, i podran participar militants, simpatitzants i qualsevol persona major de 16 anys del País Valencià que declare la voluntat de compartir els valors de Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa