Diari La Veu del País Valencià
Compromís per València aprova primàries per a alcalde i per a la resta de la llista
RedactaVeu / València

Aquesta segona votació ha d’incloure una reserva de pluralitat en les posicions dues, quatre i sis que servirà perquè “els diferents partits que integren la coalició se senten representats en la llista final”. A més, es complirà amb els criteris de paritat de gènere al 50% de manera que siga “una llista inclusiva d’homes i dones”.

El portaveu de Compromís per València, Joan Ribó, ha valorat “molt positivament” l’acord adoptat, que “és el reflex de les inquietuds de la ciutadania de València per a participar en un procés obert que permeta el necessari canvi polític que li fa falta a aquesta ciutat”.

“Vivim un moment polític en què la ciutadania ens demana més participació i vol que s’engegue ja un procés il·lusionant que ha de marcar el camí d’un nou temps, que deixem arrere la corrupció i la negligència, i comencem a construir el benestar i el progrés dels ciutadans”, ha ressaltat Ribó.

Diversos col·lectius de Compromís en altres municipis valencians ja han engegat els seus propis processos de primàries, i l’Executiva de Compromís per València “també dóna així un pas avant”.

La proposta aprovada es traslladarà ara als partits, i es tractarà de nou en l’Executiva prevista per al 24 de novembre. La proposta definitiva que isca d’aquesta Executiva es votarà en una assemblea que s’hauria de programar al novembre perquè l’1 de desembre s’òbriga ja el cens i tots els ciutadans empadronats en la ciutat i majors de 16 anys puguen participar en les primàries.

Comparteix

Icona de pantalla completa