Diari La Veu del País Valencià
9 N: Voten més de dos milions de persones

RedactaVeu / Barcelona.

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, al costat de la vicepresidenta Joana Ortega, ha sigut l’encarregat de comunicar el s últims resultats en el procés participatiu del 9N.

En total s’han comptabilitzat més de dos milions de vots. El president català ha destacat en primer lloc “que les dades més fiables les donarà la vicepresidenta en aproximadament una hora”. A més, ha aclarit que “tot i que els resultats definitius esperàvem donar-los demà” finalment els donaran al llarg de la nit per “el bon funcionament de la infraestructura creada”.

Artur Mas ha volgut “agrair a tots els voluntaris i voluntàries” que han fet possible la jornada, així com als “ajuntaments i corporacions locals” per acollir els col·legis i infraestructura i a les associacions i entitats “que han sabut mobilitzar bona part de la societat catalana”.

Seguidament, el president de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que la participació ha “superat clarament els 2 milions de persones “a les quals ha titllat de vertaderes protagonistes d’una jornada històrica”, que ha qualificat com a “èxit total”.

Finalment, Mas ha enviat dos missatges a l’Estat espanyol: “Catalunya, un cop més, ha deixat clar que es vol governar a si mateix” i que “volem decidir el nostre futur polític”.

Consulteu ací les dades

Comparteix

Icona de pantalla completa