Diari La Veu del País Valencià
Mas convoca els catalans per al 9-N

RedactaVeu / Barcelona.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha convocat aquest dissabte els catalans a decidir el futur polític del país en la consulta del proper 9 de novembre. Una convocatòria llargament esperada des del passat 12 de desembre, quan CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP es varen posar d’acord per a un referèndum amb dues preguntes: “Vol que Catalunya siga un Estat?” i, en cas afirmatiu, “Vol que aquest Estat siga independent?”.

El secretari del Govern, Jordi Baiget, ha estat l’encarregat de llegir el decret, que Mas –aquesta nit l’ha passada a la Casa dels Canonges– ha signat el document amb una ploma de fabricació catalana de la marca Inoxcrom que porta l’escut de la Generalitat incorporat. L’acte s’ha dut a terme al saló Verge de Montserrat, al costat del despatx del president. “L’objecte de la consulta és conèixer l’opinió dels ciutadans amb la finalitat que la Generalitat puga exercir la iniciativa política i legal que li correspon”, sosté el decret.

A la sala hi havia el Govern en ple, a més dels representants dels grups parlamentaris de CiU –Jordi Turull–, ERC –Oriol Junqueras– i CUP –David Fernàndez i Quim Arrufat–. Joan Herrera, d’ICV-EUiA, ha declinat participar. També hi era la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

Comparteix

Icona de pantalla completa